Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Güvenli Bir Sohbet İçin

Anasayfa > Makaleler > Güvenli Bir Sohbet İçin

chat yapmak, yalnızlığı gideren aktivitelerden biridir. Evinizden, meslek yerinizden sohbet sitelerine girebilir ve boş vakitlerinizi yeni arkadaşlar edinerek geçirebilirsiniz. özellikle meslek ve okul itibariyle asosyal hâle geldiyseniz muhabbet siteleri sizin için faydalı olacaktır. lakin bu sitelerde gezinirken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar mevcut. chat yaparken sohbetin ve bilgisayarın güvenliğine dikkat etmeniz gerekiyor.

chat sitelerinde yer piyasa herkesin sizinle tıpkı amacı taşımadığını bilmeniz gerekir. Bazı kişiler reklam ve tanıtım yazıları yayabilmek için bu sitelerde bulunurlar. ayrıca bilgisayara virüs bulaştıktan sonra bu yazılımları yayan linkleri farkında olmaksızın yayabilirler. bütün bunlar düşünülünce sohbet ederken göze çarpan önlemler almanız gerekir.

sohbet ettiğiniz kişilerden gelen linklere muhakkak tıklamayın. Konuştuğunuz kişiye güveniyor olsanız dahi bu konuda dikkat etmeniz gerekir. Zira belirtildiği gibi bu tür yazılımlar insanın bilgisayarını, sohbet sitesi profilini ele geçirerek yayılabilmektedir ve bu durumdan çoğunlukla hesap sahibinin haberi olmaz. Bu bakımdan chat yaptığınız bir tanesi size link gönderdiğinde tıklamamanız faydalı olacaktır.
Bu siteler üzerinden dosya alış verişi yapmamalı, eğer yapmanız gerekiyorsa da dikkatli olmalısınız. sırf reklam yazılımlarını yayarak nakit kazanmak için chat kanallarında bulunan bireyler olabilmekte. Bu bakımdan dosya alışverişinden olası olduğunca irak durmalı, eğer bir dosya indirdiyseniz bile onu her zaman virüs taramasından geçirmelisiniz. aksi takdirde bilgisayarız pek güvende olmayacaktır.
muhabbet sitesinin doğru bir biçimde çalışması için bilgisayarınızın önbelleğini çok yoğun temizlemeniz gerekir. önbellek temizlenmedikçe bu sitelerden gelen verilerin bilgisayarınıza girişi engellenecek, internetiniz yavaşlayacak ve bu durum bilgisayarınızın da ağır çalışmasına neden olacaktır. önbelleği ve verileri çok yoğun temizleyerek bilgisayarınızın güvenli ve hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
eğer konuştuğunuz şahıs telefon numarası, sosyal medya hesabı ve adres bunun gibi bilgiler istiyorsa bu konuda temkinli davranmanız gerekir. Sohbetinizin yeterince ilerlemediği birisi sizden telefonunuzu istiyorsa bu konu hakkında dikkatli olmalısınız. Böyle bir durumda sohbet kanalı yöneticisine durumu bildirebilir ve bireyin uzaklaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Ne olursa olsun kimlik ve iletişim bilgilerinizi chat kanallarında tanıştığınız kişilerle paylaşmayınız.

Ekleyen : - Tarih: 26 Mayıs 2016 - 11:04 - Okunma Sayısı : 2.117 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız