Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

ABD’den Türkiye’yle ilgili flaş karar !

Anasayfa > Siyaset > ABD’den Türkiye’yle ilgili flaş karar !

ABD Başkanı Barack Obama’nın Ankara’ya büyükelçi olarak atadığı John Bass, ABD Senatosu‘ndan onay alamayınca, Washington yönetimi “Ankara’yı boş bırakmamak için” ilginç bir yol seçti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD’nin eski büyükelçilerinden Ross Wilson’ı Türkiye’ye “maslahatgüzar” olarak atamaya karar verdi. Wilson yarın Ankara’ya gelerek “maslahatgüzar” olarak göreve başlayacak.

ABD Büyükelçiliği‘nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “ABD Başkanı Barack Obama tarafından Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterilen John Bass, 50’yi aşkın büyükelçi adayıyla birlikte ABD Senatosu’nun onayını almayı beklemektedir. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, böyle önemli bir pozisyonda herhangi bir boşluk oluşmaması amacıyla ve aciliyet gerektiren bölgesel sorunlara anında cevap verebilme konusunda Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ilişkilerin oynadığı merkezi rolü dikkate alarak, 2005-2008 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten Ross Wilson’dan, geçici olarak maslahatgüzarlık görevini icra etmek üzere Ankara’ya dönmesini talep etmiştir.”

ABD'den Türkiye'yle ilgili flaş karar

Ekleyen : - Tarih: 07 Eylül 2014 - 13:25 - Okunma Sayısı : 2.630 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız