Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

İncitmeden kırmadan dökmeden sevmeli insan

Anasayfa > Makaleler > İncitmeden kırmadan dökmeden sevmeli insan

Merhaba arkadaşlar bugün ki konumuz aşkın verdiği önemli sorumluluklar. Karşılıklı sevgi aşk varsa hersey tamam demekle olmuyor! İşte burada önemli bir yazının altını çiziyorum. İnsan bazen yapıcı, ve özverili olmalı. En önemlisi de bir tartışma kavga esnasında alttan almayi birinden biri bilmeli. Diyelim ki çok kiskanc bir yapıda insansiniz ve karakteriniz böyle. Belki karakter değişmez, ama kesinlikle huy değişebilir. Gerçekten birini sevip değer veriyorsaniz kendi huylarimizdan, davranış şeklinizden de ödün vermelisiniz ki ilişkiniz daha sağlıklı olsun. . Özellikle kiskanc bir insansaniz bu kiskanclik boyutu baskı haline gelmemeli. Geliyorsa da kendinize çeki düzen verin.. Kıskançlık seven her insanın doğasında vardır, ama iki insan birbirini seviyor anlasiyorsa artık belli zaman sonra birbirini idare etmeyi de bilmeli. Zaten insan birbirini tanıdıkca huyunu da kavriyor ve ona göre idare etmeyi biliyor. İlişkiler insanı zamanla daha çok olgunlaştirir, zamala sevdigin insanın neyi sevip sevmeyecegini keşf edersin ve ona göre davranırsiniz. Bu kesinlikle ne safliktir, nede kendini ona ezdirmedir. Bu davranış sadece sevdiğine saygı duyma evresidir. Bir binayı sağlam tutmak için malzemenin de iyi olması gerek değil mi ? Bir aşkı da ayak da tutmak için davranışlarının daha ölçülü daha düzenli olmasi gerek. . Güçlü biri bu şekilde olabilir sadece!! Ne ekersen onu biçersin. Sevdiklerimizin kıymetini bilelim. Herşeyi tadında tuzunda ölçülü yaşayalım. Bir diğer konuda sevdiğiniz insanın fazla üstüne gitmeyin. Belki bir derdi vardır biraz akışına bırakın, fazla sormayın, baskı kurmayin kendi haline bırakın zaten sizi seviyorsa mutlaka bir açıklamasi olacaktır. Aşk diyince aklınıza sadece güzel sözler yada herani dolu dolu yaşamak gibi birsey gelmesin. Çünkü aşk geneldir herseyi kapsar bütün olarak. Aşk cesaret işidir her babanın harcı değildir. Aşk ateşin de yanmaktan korkuyorsan tutkulu bir aşka asla yelken açmayacaksin. Actiysan da aşkın acısıda Tatlısı da güzel gelir insana bunu da böyle bileceksin. Şahsen bu benim nacizane fikirim. Aşk öyle bir duygu ki arasan da bulamazsın, servetini döksen yine o duyguyu bulamazsın. O duygu sadece kendiliğinden girer kalbe. İşte böyle güzel bir duyguyu yakalayan insanlar birbirine sahip çıksın mutlu olmaya baksınlar, hayat çok kısa hiç bir şey kalp İncitme ye değmez. Mesele sevmek değil, güzel sevemebilmek, değerli hissettirebilmek. Bir insanın ruhuna hitap etmek, söz ve davranışlarla , gözlerle okşar gibi sevmek incitmemektir. ! Kahve aşk gibidir her ne kadar sabır ve özen gösterirsen tadı o kadar güzel olur. ….
Kırmadan dökmeden İncitmeden sevelim. ….

Etiketler : , , ,
Ekleyen : - Tarih: 23 Mayıs 2016 - 21:36 - Okunma Sayısı : 5.743 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

Sevda

23 Mayıs 2016 - 21:44

Aynen böyle sevmeli insan 🙂 🙂

New

23 Mayıs 2016 - 22:46

🙂 🙂 makale cidden cok güzel ama cok düşündürücü sevgi herkesin başarabileceği duygu değildir.sevgide 2 şey ön plandadır öncelikle sabır..özveri bunu başarabilen çiftler daha sonra sıradaki evreleri atlamak zorundadır… güven..sadakat… egerki bu dört maddeyi asabilirlerse o sevgi onları doyurur ve taaaaaaaaaa son nefese götürür..SEVGİLER..

RıŞVaN

23 Mayıs 2016 - 23:59

Gönlüm düştü bu SEVDAya Gel gör beni aşk neyledi.

Sevda

24 Mayıs 2016 - 00:06

Gönlüm düştü Bu Sevdaya gel gör beni Aşk neyledi. ..

New

24 Mayıs 2016 - 19:07

Hiçbir kadın bir ilişkiye biteceğini düşünerek başlamaz, son olmasını diler…
Erkek için tecrübeden ibaret olan bazı yaşanmışlıklar, kadın için büyük kayıplar demektir. Bu yüzden kolay bitiremezler yüreklerinde, biraz zaman gerekir.
Dünyanın neresine gidersen git bu böyle…
Yaşadığı ilişkinin etkisinden çıkmaya başlayan kadın daha da güzelleşir. İşte tüm güzellik ve ihtişamıyla evren o zaman kucak açar ona. Keşfedilmemiş bütün harikalarını sunar. Hayatın tadılmamış en muhteşem günlerinin kapıları aralanır. Etrafındaki insanların sayısı artar…
Bu yüzden kaybetmek istemediğin kadını sakın yokluğuna alışacak kadar yalnız bırakma. Seviyorsan eğer; basit tartışmalardan sonra onu aramamakla cezalandırmaya çalışma, gurur yapma… Bir kadın, bir erkeğin sesini duymamaya alışırsa daha sonradan duymaya tahammül bile edemez. Çünkü kadını bağlayan şey ne kadar sevildiği değil, ne kadar sevdiğidir. Sen ne kadar seversen sev, onun sevgisi bittiğinde her şey bitmiş demektir.

Bir kadın gitmeyi koymuşsa kafasına, buna engel olamazsın…
Sevse de gider…
Aklı sende olsa gider, gönlü sende kalsa da gider…
Kaybetmek istemediğin bir kadını asla incitme, çünkü bunu telafi edemezsin. Çünkü kadın vazgeçtiği kalbe yabancılaşır.
Bir kadın karşısında hiç tanımadığı sıradan bir erkek bile, beyninde bitmiş bir erkekten daha şanslıdır…

Bir kadını mutlu etmek o kadar da zor değil, çünkü çok şey istemez bir kadın.
Onu gülümsetebilmek için pahalı hediyelere ihtiyacın yok aslında. Ona kendini hediye et, ona ait olduğunu hissettir… Biraz ilgi göster, onu sevdiğini söyle, kendini değerli ve özel hissetmesini sağla yeter.
Çünkü bir kadını fethetmek, ona teslim olmaktan geçer SEVGİLER…….. çok hoşuma gitti paylaşmak istedim

Sezin

24 Mayıs 2016 - 19:49

Cok guzel olmus 🙂