Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Adana Sohbet Odalari ve Adana Resimleri

Anasayfa > Genel, Sohbet Odaları > Adana Sohbet Odalari ve Adana Resimleri

Sevdaruzgari.Net kullanıcılari adana sohbet ve adana chat odalarimizda adanali bay ve bayan arkadaşlarla sohbet etme imkani bulabilirsiniz.Adana Sohbet Odalarinda Aana kültürünü Tanıyabilir ve bilmediklerinizi öğrenebilirsiniz.

aaaa

aaa
aa
a

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz Bölgesinde yer alan il, Sahil boyu Doğudan batıya 100 kilometre boyunca uzanan Adana-Mersin Büyükşehir Bölgesi,3.45 milyon nüfusa sahiptir. Türkiye’deki dördüncü büyük metropolitan alan olup ülkenin önde gelen bir ticaret ve kültür merkezidir.

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz Bölgesinde yer alan ilidir.

İl merkezinin adı da Adana olup; Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam ve Karaisalı İlçelerinin birleşimi ile oluşur. Adana kent merkezi 5 ilçeden, Adana ili ise toplam 15 ilçeden oluşmaktadır. Adana ilinin yüzölçümü 17.253 km2 dir. Adana Türkiye’nin 5. büyük ilidir. Ayrıca Adana Türkiye’nin en yüksek sıcaklık ortalamasına sahip illerden birisidir.

Maden zengini 4. bölge olan Adana; krom, demir ve manganez, kurşun, çinko yatakları açısından önem taşımaktadır.

Adana’nın merkezi; Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölge olan Çukurova’nın merkezinde bulunur. Yaklaşık 5,62 milyon insana ev sahipliği yapan bölgenin büyük bir bölümü, tarıma oldukça elverişli, geniş ve düz bir arazidir.

Ekleyen : - Tarih: 03 Mart 2016 - 11:19 - Okunma Sayısı : 3.034 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız