Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

ANNELER MELEKTİR

Anasayfa > Makaleler > ANNELER MELEKTİR

anneler melektir

 

 

YERYÜZÜNDEKİ BÜTÜN ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Bugün anneler günü. Çok özel ve anlamlı bir gün.Tabi ki anneler gününü bir güne sığdırmak mantıksız. Her gün anneler günü aslında. Annesi yanında olan ve yaşayanlar için mutlu ve güzel bir gün. Ama annesini kaybedenler için buruk ve acı geçecek:( Onların acısını üzüntüsünü teselli edecek hiç bir kelime ne yazık ki yok. Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar’ını anneler günü olarak kutluyoruz. Nasıl çıktı bu anneler günü tarihçesine bakalım mı?

Tarihteki ilk anneler günü kutlamaları; antik Yunan’da, tanrıların anası Rhea onuruna düzenlenen bahar kutlamalarına dayandırılabilir. 1600’lerde İngiltere’de Anneler Pazarı kutlanırdı.1907 yılında Philadelphia’da Ana Jarvis adında bir kadın; ulusal bir Anneler Günü için kampanya başlattı. Bayan Jarvis, West Virginia eyaletinde annesinin bağlı olduğu kiliseyi, annesinin vefatının ikinci yıldönümü olan mayısın ikinci pazarında, Anneler Günü’nü kutlamaya ikna etti. Ertesi yıl Anneler Günü  bütün Philadelphia’da kutlanmaya başladı. Türkiye’de ise Anneler Günü ilk 9 Mayıs 1955’te kutlandı.

melek anne

 

Bütün anneler melektir. Önce kendi annemin sonra da tüm annelerin anneler gününü kutluyorum ellerinden öpüyorum. Allah hepsine evlatlarıyla beraber sağlıklı, huzurlu mutlu bir ömür versin. Ölen annelerin ise mekanı cennet olsun. Annelerimizi üzmeyelim kırmayalım incitmeyelim. Her zaman yanlarında olmaya çalışalım. Annelerimizin asla hakkını ödeyemeyiz. Özellikle de erkek evlatlar eşleri için annesini kırmamalı. Ne demişler ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar. ANA GİBİ YAR BULUNMAZ!!!!

 

 

Etiketler : , ,
Ekleyen : - Tarih: 11 Mayıs 2014 - 18:39 - Okunma Sayısı : 3.980 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız