Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya

Anasayfa > Haberler > Bakan Fatma Betül Sayan Kaya

65.Hükümetin 1981 doğumlu olan ve en genç Fatma gül ismi listeden açıklanmasının ardından insanlar bu kişinin kim olduğunu merak edip google arama motorlarında en çok aranan isimlerden bir tanesi olmuş.Fatma Betül en genç Bakan olarak göreve başladı.Görevini Sema Ramazanoğlu ndan devralarak Ali ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya kabinen tek kadın bakanı olmuştur.
Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih’te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
İstanbul’da proje mühendisi olarak bir süre çalıştıktan sonra Amerika’nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi’nde lisansüstü çalışmalar yaptı.
2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan’la 2012 yılına kadar AK PartiGenel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

Ekleyen : - Tarih: 24 Mayıs 2016 - 22:11 - Okunma Sayısı : 2.039 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız