Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

BAYANLARIN YEMESİ GEREKEN YİYECEKLER

Anasayfa > Sağlık, Sohbet Odaları > BAYANLARIN YEMESİ GEREKEN YİYECEKLER

İçerik

 

Kadınların metabolizmalarının erkeklerden farklı oluşu farklı besinlere gereksinim duymalarını sağlıyor.

 

TERE
Tere’nin göğüs kanseri için harika bir silahtır.

BADEM
Tek taş ile çok kuşlar vuran bir besinden bahsediyoruz. Badem sinirleri güçlendirir, göğüs hastalıkları ile savaşır, beden ve zihin yorgunluğunu giderir, hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur, böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.

YOĞURT
Günde 125 gr. yoğurt tüketimi hazımsızlık, mide ve bağırsak rahatsızlıklarını önler. Cildi pürüzsüz hale getirir,
saçlara parlaklık kazandırır. Ayrıca, bünyesindeki yüksek dozda kalsiyum sayesinde menopoz döneminin tehlikeli hastalığı osteoporoza karşı güvenli bir koruyucudur.

PANCAR
Mucize besinlerden biri pancar. Antioksidan özelliğinin yanında kalp sağlığınızı koruyan ve kanser ile savaşan içeriği sayesinde mutlaka tüketmeniz gereken besinler arasında rahatlıkla giriyor.

MERCİMEK
Mercimek içerisinde yer alan diyet liflerinden çözünebilen lifler, vücutta var olan zararlı maddeleri içlerine hapseder; ve hızlı bir şekilde de vücuttan atarlar. Çözünemeyen lifler ise, mercimeğin faydaları arasında yer alan hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunların çözülmesinde etkili rol oynamaktadır.Mercimek, kalp sağlığını güçlendirici etkileri ile de bilinmektedir.

KIRMIZI GREYFURT
Kırmızı greyfurtun içinde bir başka ‘phytonutrient’ olan ‘likopen’ (Lycopene) bulunmaktadır. Bu madde, kansere ve kalp hastalıklarına karşı iyi gelir. Bu açıdan turuncu greyfurta oranla daha faydalıdır.

ZEYTİNYAĞI
Zeytin ve zeytinyağının, kemik gelişimine katkı sağladığı gibi yaşlanmayı da önleyici etkileri var. Ayrıca,sabahları aç karnına 1-2 çorba kaşığı alındığında yumuşatıcı ve yatıştırıcı olarak etki yapar. Özellikle bağırsak hareketlerini düzenleyici ve safra söktürücü etkisi mevcut.

 

 

 

Ekleyen : - Tarih: 31 Mart 2014 - 01:01 - Okunma Sayısı : 1.994 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız