Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

ÇAYIN BİLMEDİĞİMİZ YARARLARI

Anasayfa > Sağlık > ÇAYIN BİLMEDİĞİMİZ YARARLARI

çay

 

 

Çay; doğal olarak florür içerdiği için diş minesini kuvvetlendirir ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır. Böylece diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar. Çaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece damar sertliği olasılığını azaltmaktadır.  Ayrıca; çayın kolesterolü bastırdığına ve kan pıhtılarının oluşmasını engellemektedir.Çay içmenin damar oluşumunu gerektiren  kanser ve şekere bağlı körlük gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için yararlı olabilmektedir.

çay

 

Belirli ölçülerde düzenli çay tüketiminin tansiyonu düşürüyor. Çaydaki kafein, konsantrasyonu, uyanık ve isabetli olmayı attırmaktadır ayrıca tat ve koku alma duyularını güçlendirmektedir. Çaydaki kafein nedeniyle çayın dinlendirici özelliği vardır. Çaya özel teanin maddesi, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik eder. Bu dalgalar, uyuşukluk yapmadan dinlendirmektedir. Ders çalışırken, kitap okurken verimliliği artırır.Her gün beş fincan siyah çay içenlerin vücudunun hastalıklara karşı dirençli hale geldiği görülmektedir.
Çay tüketimi seven ve çay içenler bedeninin hastalıklarla savaşan kimyasalları daha fazla ürettiği görülmektedir. Vücuttaki zararlı maddeleri yok eder.

Etiketler : , ,
Ekleyen : - Tarih: 20 Kasım 2014 - 04:17 - Okunma Sayısı : 1.985 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

aSiL

24 Kasım 2014 - 05:23

cayı pek sevmedigim için fazla yorum yapmam ama cayın iyi oldugu kadarda insan üzerinde sinir yaptıgını bilirim eline saglık