Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Fizik öğrencisi Higgs’in Ödül başarısı

Anasayfa > Haberler > Fizik öğrencisi Higgs’in Ödül başarısı

Bir Imperial College Fizik öğrencisi fizik için Higgs Ödülü açılış kazananlar arasında yer alıyor.

Lucy Willets-Beyaz, üniversitede ilk yıl Fizik öğrencisi, artık prestijli yaz okuluna katılmak için İsviçre’nin dünyaca ünlü CERN tesisini ziyaret edecek.

Edinburgh Boroughmuir Lisesi’nin eski bir öğrencisi Lucy, eski Madras Koleji, St Andrews öğrencisi Peter Rodos ile paylaşacak ödül, İskoç Gelişmiş Yükseköğretim Fizik sınavında üstün bir performans göstermiştir iki öğrencilere verilir.

Onun başarısının işitme üzerindeki Lucy dedi: “CERN Yaz Okulu her zaman beni ve bir lisans olarak benim birinci yıl sonunda gitmek almak büyük bir fırsat ilgilendirdi şeydir.

“Ben parçacık fiziği gerçekten ilgileniyorum ve bu konuda öğrenme ilk elden burada İmparatorluk benim çalışmalar gerçek bir yardımcı olmalıdır.”

Fizik için Higgs Ödülü Nobel Ödülü sahibi Profesör Peter Higgs ve parçacık fiziği alanında yaptığı etki tanınması kurulmuştur. Profesör Higgs parçacıkları kütlesi kazanmak nasıl yaptığı teorik çalışmaları için (ortaklaşa François Englert) ile Fizik 2013 Nobel Ödülü’ne layık görüldü. Bu çalışma, Imperial’ın Profesör Tom mamalara bununla birlikte, İsviçre’de CERN laboratuvarında bir sözde Higgs parçacığının 2012 yılında keşif için yolu açtı.

– Profesör Peter Higgs

Dedi İskoçya Birinci Bakanı Alex Salmond tarafından Aralık ayında bir törenle sahiplerine takdim edildi ödül: “Profesör Higgs başarıları gençlerimize ve bilim bizim nesil teşvik bağlılığını için son derece ilham verici olan iyi olduğunu da bilinir. Biz Higgs Ödülü ile onun dünyaca tanınan çalışmasını işaretlemek çok uygun. “

“Herhangi bir genç akademisyen, dursun bir tomurcuklanma fizikçi için, CERN gezisi bir kez bir ömür boyu deneyimi olduğunu. Higgs Ödülü kazananlar gibi, ben bugün tanıştım Lucy ve Peter, uluslararası üne CERN seminer ve konferanslar yer almak için harika bir fırsat olacak. “

Yanı sıra İskoç Gelişmiş Yükseköğretim öğrencileri tarafından olağanüstü başarıyı tanıma gibi, ödülü daha da kendi bilgi ve fizikte ilgi geliştirmek için genç öğrencilere ilham amaçlamaktadır.

Profesör Higgs dedi: “Bristol benim eski okulda, ben Başarılar gemide Paul Dirac adını görerek ilham kaynağı oldu. Dirac, özellikle, pozitron, anti-maddeyi tahmininde Fizik 1933 Nobel Ödülü aldı ve. Ben çok iyi CERN’e heyecan verici ve şaşırtıcı ziyaretler olabilir biliyorum ve benim adım bu ödül ile ilişkili olması için mutluyum. Bunu ben Dirac esinlenmiş gibi bugün genç öğrencilere ilham umuyoruz. “

Etiketler :
Ekleyen : - Tarih: 05 Şubat 2014 - 16:45 - Okunma Sayısı : 1.997 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız