Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Huzur Nasıl Sağlanır

Anasayfa > Makaleler > Huzur Nasıl Sağlanır

Merhaba arkadaşlar bugün ki konumuz huzur nasıl olmalı… Huzur lu olmak için çok birsey yapmamız gerekmiyor. Sadece herseyi takmaz oluruna bırakır isek zaten rahat oluruz. Ama bizler bunu çoğu kez dikkate almak da zorluk çekiyoruz. En ufak birseyi bile büyütüyor beynimizi yoruyoruz. Huzur parayla satın alacağımiz bir şey değil. Bu bizim elimizde olan ufak bir şey. Bizler maalesef ego kurbanı oluyoruz nefsimi zi körertip. Kendi kendimize zarar veriyoruz. En büyük düşmanimiz yine kendimiz. Sencil olmak yerine Bencil olmayı tercih ediyoruz. işte o zaman bizde körü körüne panik içinde olmuş oluyoruz . Örneğin tartışma esnasında bile bir çok şeyi irdeliyoruz konuyu kapatmak yerine! Sadece kendimizi ateşe atıyoruz ama bunu çok geç idrak ediyoruz. Olumlu birseyi olumsuza çevirecek kadar bazen dengemizi bozacak hale geliyoruz. Arkadaşlar kendinize eziyet yapmaktan başka birşey değil bu. Huzurumuz demek sağlığımiz demek. Üç günlük dünyada büyük sorunlar dışında hiç bir şeyi takmazsak o zaman çok mutlu olabiliriz. Mutluluk bir insanın dış görünümüne kadar o ykişiyi etkiler. Ufacık birsey den mutlu olmayı bilirsek Huzurumuz evimiz de daima olur. . Sizlere biraz madde halinde bu konu hakkında örnek vereceğim.
1) Savaşlarınızi daha akıllıca seçin.
2) İyi bir dinleyici olun.
3)Hayatı olduğu gibi kabul edin.
4) Adil olun.
5) Alçak gönüllü olmaya çalışın.
6) Bulunduğunuz konumdan mutlu olmaya bakın.
7) Yaşamı melodram olarak görmeyin.
8) Sabır geliştirme egzersizi yapın.
9) Takıntı yapmayın, ufak bir şeyi dert etmeyin.
10) Yüzünüz daima Gülsün.
Bu saymis olduğum maddelere de özen gösteriniz. İnsan hayata bir kez gelir ve bir daha yaşama şansımız yok. Her günümüzün kıymetini bilelim Huzurumuzu kaybetmeyelim.

YAZAN : SEVDA

Etiketler : , ,
Ekleyen : - Tarih: 27 Haziran 2016 - 10:43 - Okunma Sayısı : 2.593 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

Sevda

27 Haziran 2016 - 10:48

Makalede de yazdığım gibi huzurun kaynağı kendimizdir .. 🙂

aCelya

27 Haziran 2016 - 11:23

mrb ben bu yazdıklarıın hepsine katılıyorum ve şu maddeyi kendime igneyle seciyorum huzurlu ve mutlu olmak için (sabır geliştirme egzersizi ) umarım başarılı olurum saygılar….

Cemre

28 Haziran 2016 - 14:43

Çok güzel ifade etmiş ve özetlemişsin sevda nacizene bende birkaç cümle eklemek istiyorum.Hayatımızdan ego’yu çıkardığımız an dünyanın en mutlu ve en huzurlu insanı olabiliriz ama falesef ki bu pekte mümkün değil çünkü insan fıtraten hem iyi hemde kötü duyguları kendinde barındırabiliyor.Kimse tam anlamıyla iyi yada kötü değildir herkesin içinde biraz iyi birazda kötü vardır…Huzurlu olmak istiyorsak şayet egoyu asimile etmeyi başarmalıyız.Tabi birde kibri ezmek gerek.Dilerim hep iyi olun ve iyi kalın… Sevgiler

Türkiye

01 Temmuz 2016 - 05:23

Paylaşım için tskler