Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

İlk defa denize indi !

Anasayfa > Dünya > İlk defa denize indi !

France Press’de yer alan habere göre; Fransız şirketi DCNS ve Rosoboroneksport arasında 2011 yılında imzalanan sözleşme değerinin 1.2 milyar euro olduğu ifade edildi. Sözleşmeye göre, ilk ’Vladivostok’ adlı geminin Rusya’ya 2014 yılında, ikinci gemi ’Sivastopol’ün ise 2015 yılında gönderilmesi gerekiyordu. ABDbu gemilerin Rusya’ya gönderilmesine karşı çıktı. Ancak, DCNS şirketi ABD yaptırımlarının Mistral gemilerinin yapımına engel olamayacağını bildirdi.

Fransa, geçtiğimiz hafta Rusya’yı Mistral helikopter gemisinin yapımını durdurmakla bir kez daha tehdit etti. Fransa bu kararı Ukrayna’daki olaylarda Moskova’nın etkisi olduğu için aldığını bildirdi. Ria Novosti’ye yapılan açıklamalarda da, gemi sevkiyatının hukuki açıdan durdurulmadığı, devlet başkanının sadece kendi siyasi görüşünü dile getirerek Ukrayna’daki durum düzelmezse Kasım ayında yapılacak gemi teslimatını onaylamayacağını açıkladığı belirtildi.

Son olarak Fransa Devlet Başkanı Hollande, Mistral gemileriyle ilgili kararı Ekim ayında vereceğini ifade etti. Hollande bu sevkiyatın yapılması için iki şartının olduğunu belirtti. Bunlar, Ukrayna’da gerçektenateşkes ilan edilmesi ve krizin sonlandığına dair sözleşme imzalanması olarak nitelendirildi.

İlk defa denize indi

Ekleyen : - Tarih: 13 Eylül 2014 - 14:06 - Okunma Sayısı : 2.519 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız