Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

KADIN ERKEK EŞİTMİDİR?

Anasayfa > Genel > KADIN ERKEK EŞİTMİDİR?

kadin[1]Kadın erkek eşitmidir?Bence değildir.Nasıl eşit olalımki.Bir kere güç  farklılığı var.Erkekler kadınlardan daha kuvvetli.Erkekler her zaman bir adım önde olmalı,bayanları korumalı kollamalı.Kadın erkek eşitliği çok tartışılcak bir konudur aslında.Ama kesinlikle hukuk önünde eşit olmalıdır.İslamiyette kızların diri diri gömüldüğü dönemleri düşünürsek şu dönemde kadın erkek eşitliğinden bahsedebiliriz.Allahımız, kadını da erkeği de birbirinden farklı yapılarda yaratmıştır. Kadınların fizikî yapıları da, psikolojileri de erkeklerden farklıdır. Bu onları, daha üstün veya daha zayıf kılmaz.

Kadın ile erkek iki farklı cinstir. Elma ile armut karşılaştırılamadığı  gibi, bunların da birbirine üstünlüğü söz konusu olamaz.Ama nedense iki taraf da birbirlerinden üstün olduklarını iddia ederler.Kadınların ve erkeklerin birbirlerinden farklı oldukları şüphesizdir.Ne erkekler mükemmeldir ne de bayanlar mükemmeldir.Erkeklerin ve bayanların farklı özellikleri vardır.Mesela erkekler kadınlardan yüzde elli daha fazla kas gücüne sahiptir.Fizik özellikleri farklı,ruh yapıları farklı,düşünce yapıları çok farklı,nasıl eşitlikten bahsedebiliriz ki?Eşitlikten bahsedebilmemiz için iki tarafında özelliklerinin aynı olması gerekir.

Kadın ve erkek eşit değildir ama hakları eşit olmalıdır.Ne gibi haklar mesela bunlar:Hukuk alanında miras olayı gibi,söz hakkı gibi,seçme ve seçilme hakkı gibi.Kadın ve erkekler birbirini tamamlayan varlıklardır.Kadınsız dünya olamıyacağı gibi erkeksiz de bir dünya olamaz.Kadın ve erkek haklarının her konuda eşit olabileciği daha güzel bir dünya dileğiyle hoşçakalın.

Ekleyen : - Tarih: 26 Şubat 2014 - 00:02 - Okunma Sayısı : 3.763 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız