Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

KADINLARIN BAŞ BELASI SELÜLİT

Anasayfa > Güzellik > KADINLARIN BAŞ BELASI SELÜLİT

selülit

 

Kadınların büyük derdi olan selülit. Yaz aylarının yaklaşmasıyla selülit problemi yine gündeme geliyor. Selülit hormonel ve kalıtımsal nedenlerinin yanı yine gündeme geliyor. Selülit hormonel ve kalıtımsal nedenlerinin yanı sıra dolaşım bozukluğuna da bağlıdır. Yağ, tuz, şeker ve asitli gıdalar selülite zemin hazırlıyor. Dokularda biriken yağ, su ve tuz molekülleri organizma tarafından kullanılmadığında vücudun çeşitli bölgelerine yerleşiyor. Yani cildin destek dokusu zayıfladığında ve hasarlandığında yağlar cildin orta tabakasına doğru hareket ederek selülit oluşuyor. Bu da portakal gibi görüntüye yol açıyor. Şişman veya zayıf kadınlar eşit oranda etkilenirler ve genelde yüzde doksanında selülit görülür.

selülit tedavisi

Eğer selülitlerinizden kurtulmak istiyorsanız, sadece kilo vermekle selülitlerinizden kurtulamazsınız.  Çünkü selülit oluşumuna yol açan sorunları gidermelisiniz. Dolaşım bozukluğunu düzenlemek, ödem atmak, yağ hücrelerini küçültüp gidermek ve dokuların
sıkılığını arttırmanız gerekiyor. Tabii ki kişinin kendi başına mücadele ederek selülitleri gidermesi ve kurtulması zordur. Selülit, zayıf kan dolaşımından kaynaklandığı için kardiyo egzersiz program ile şişkinliği azaltacak ve ciltteki sorunlu bölgeleri düzeltecektir. Bunun birçok yolu vardır. Örneğin; en etkililerinden bir kaçı; yürüyüş, koşu, bisiklet ve yüzmedir. Bu aynı zamanda hem aktivite olacak hem de selülitlerinizle savaşmada yardımcı olacaktır. Bu egzersizler kan dolaşımını artırmak için yapılır. Bu egzersizler, haftada iki veya üç defa yapıldığında iyileşme süreci daha hızlı olacaktır.
selülit çayı

Cilt denilince bir kadın için en can sıkıcı olan durum ve problemlerden bir tanesi de hiç şüphe yok ki selülitlerdir. Cilte görüntü bozukluğu oluşturan ve en sık bacak ile basen bölgesinde oluşan selülit son derece yaygın bir cilt rahatsızlığı. Sarkık ve itici bir görüntü sunan selülitle mücadele edip sıkılaşmak isteyen kadınların denediği birbirinden ilginç yöntemler olsa da çareyi doğanın kendi eczanesinde arayanlar için işe yarayacağını düşündüğümüz bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz.Bir demet maydanoz, bir tane taze zencefil, yarım ananas, bir adet greyfurt iki tane de kereviz sapını katı meyve sıkacağından geçirin. Bu işlemin ardından ortaya çıkan meyve suyunu her gün bir bardak için. Meyve sıkacağında kalan posayı ise selülitli bölgeye masaj yaparak sürün.

Etiketler : , ,
Ekleyen : - Tarih: 09 Mayıs 2014 - 18:01 - Okunma Sayısı : 2.851 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız