Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

KARANFİLİN FAYDALARI

Anasayfa > Sağlık, Sohbet Odaları > KARANFİLİN FAYDALARI

images

 

Dr. Ömer Coşkun, karanfilin içinde bulundurduğu eugenol maddesi sayesinde hafif ve orta şiddette diş ile diş eti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabileceğini söyledi.Diş ağrısı dayanılması en zor ağrılardan biridir. Güzel kokusu ve sayısız faydalarıyla karanfil diş ağrısına karşı en etkili çözümlerden biridir.Karanfil, anti-mikrobik etki yapar. Dr. Coşkun, karanfil tohumunun çürük
dişin yakınında bir süre bekletilerek ya da karanfil yağının pamuğun üzerine damlatılarak ağrı hissedilen dişe bastırılarak lokal uyuşturucu yapılabileceğini belirtti. Antiseptiktir, mikropları öldürür.Ağız kokusunu giderir. Bu nedenle sarımsak, soğan ve sigara kokularını bastırmakta etkilidir.Gaz söktürücüdür.  Uyarıcıdır.Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.Kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.Baharat olarak iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mideye ve göğse kuvvet verir.Karanfil çiçekleri balgam söktürücüdür. Öksürüğü keser.Cinsel isteği arttırır. Mide bulantısını ve kusmayı önler, ateşi düşürür.İshali keser.

Ekleyen : - Tarih: 06 Nisan 2014 - 18:54 - Okunma Sayısı : 2.203 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız