Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

KIRIKLARI ARTIK ÇABUK İYİLEŞTİRECEKLER

Anasayfa > Sağlık > KIRIKLARI ARTIK ÇABUK İYİLEŞTİRECEKLER

kırıklar

 

Hayvan deneylerindeki denemelerde; üç hafta içinde kemikte hızlı bir iyileşme süreci başlatan jel kıvamındaki malzemenin, hayvan deneylerinin  tamamlanmasının ardından ilaç olarak geliştirilmesi planlanıyor. Kemik kırık ve çatlaklarının iyileşmesinin özellikle ilerleyen yaşlarda zor olduğunu dile getiren Tekinay; başlatılan projeyle kemiğin fonksiyonel olarak hızlı iyileşmesini sağlayacak yöntem üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Tekinay, şöyle konuştu: Tavşanlar üzerinde yaptığımız deneylerde; geliştirdiğimiz jeli boşluk açtığımız çatlak ve kırık olan bölgeye enjekte ettik. Kısa süre sonra hasarlı bölgede mineral birikiminin çok arttığını gözlemledik. Bu durum kemiğin istenildiği şekilde sertleşmesi anlamına geliyor. Bu jelin dışında başka hiçbir işlem yapmadan üç haftada iyileşme olduğunu gördük.

kırıklar

 

Tekinay; çalışmalarının hayvan deneylerindeki başarısının ardından klinik deneylere geçerek jeli insanlar üzerinde deneyeceklerini,
klinik deneylere geçerek jeli insanlar üzerinde deneyeceklerini, ardından da ilaç geliştirme çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.
Tekinay; çalışmalarında kullandıkları peptit nanofiber jelin Türkiye’de ve çalışmalarında kullandıkları peptit nanofiber jelin Türkiye’de ve dünyada ilk kez denendiğini ve kemik iyileşmesinde önemli bir etki göstermesini beklediklerini belirtti.

 

Etiketler : , ,
Ekleyen : - Tarih: 16 Mayıs 2014 - 17:46 - Okunma Sayısı : 2.122 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız