Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Kişiliğin oluşmasında ailenin etkisi

Anasayfa > Genel > Kişiliğin oluşmasında ailenin etkisi

Kişiliğin oluşmasında ailenin etkisi nedir kısaca konusu Kişiliğin oluşmasında ailenin etkisi konusunda kısaca bilgi,

Aile toplumu oluşturan toplumun en küçük yapı taşıdır Bu nedenle de aile toplumu yakından etkileyen bir faktördür. Bir fert dünyaya geldiğinde organik şekilde kendi ailesi içinde yaşamaya başlar ve evvela o toplumun özelliklerine göre şekillenmeye başlar.

Kişiliğin gelişmesinde ebeveyn etkisi oldukça fazladır. nedeni ise fert ait olduğu ailede yaşar ve büyür. Bu nedenle de istemsiz şekilde o ailenin kıymet yargıları ile büyür. Bu konuda da anne ve baba etken olarak rol oynamaktadır. çocuk, anne ve babayı rol model şekilde alır ve örnek alır böylece onlar bunun gibi hareket ederek onlar bu gibi insan olamaya özenir.

Anne ve baba çocuğun benlik gelişiminin sıhhatli bir şekilde ilerlemesi için misal davranışlar sergilemelidir. nedeni ise çocuk küçük yaşta eğitilmeye daha elverişlidir ve daha yatkındır bu nedenle de anne ve babanın çocuğa karşı sergiledikleri durum ve hareketler, davranışlar son derece ciddiyet taşımaktadır. çünkü ailede iyi yetişen ve kişiliğini sağlam geliştirebilen insanlar cemiyet açısından da faydalı birer fert biçimine gelmektedir.

Etiketler : , ,
Ekleyen : - Tarih: 07 Haziran 2016 - 16:14 - Okunma Sayısı : 2.234 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız