Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Kuru Patlıcan Yemeği

Anasayfa > Yemek Tarifleri > Kuru Patlıcan Yemeği

Sohbet,chat ve muhabbet derken sevdaruzgarında sohbetler ruzgar gibi akarken yemek yapmayı unuturuz bazen.Bazen sohbet o kadar keyifli koyudur ki bilgisayar başından kalkmaya üşeniriz.Hemen pratik kolay tarifli yemekler aramaya başlarız.İşte o pratik tariflerden birtanesini sizlerle paylasıyorum  arkadaşlar.

Patlıcan oldukça lezzetli ve uyumlu bir sebzedir. Tazesi ve kurusuyla oldukça lezzetli yemekler yapılabilir. Kışın iç ısıtan sebze yemekleri, yazın zeytinyağlı ve mezeler şeklinde tüketilebilir. Biz de, kuru patlıcan ile yapılan çok lezzetli bir yemek tarifi vereceğiz. Normalde dolma yapmaya alışık olduğunuz kuru patlıcanın yemeğini de çok seveceğinize eminiz.

İşte, kuru patlıcan yemeği tarifi için gerekli malzemeler:
1 ya da 2 dizi kuru patlıcan
10-12 adet kuru domates
1 adet kuru soğan
Bir avuç kurutulmuş biber
Birkaç diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı sızma zeytinyağı

Bir tencerede su kaynatıp kuru patlıcanları haşlayın. Patlıcanları bastırmak için üzerine kapak kapatın ve yumuşayana kadar haşlayın. Yaklaşık 15-20 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.

Patlıcanlar haşlandıktan sonra süzgece alın ve suyunu süzün.  Biraz soğuduktan sonra da iplerinden sıyırın.

Bir tencereye biraz zeytinyağı koyun ve ısıtın. Isınan zeytinyağının üzerine ince ince kıydığınız soğanları ve rendelediğiniz sarımsakları koyup pembeleşene kadar kavurun. Rengi pembeleştikten sonra küçük küçük doğradığınız domates ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

Tenceredeki her şey kavrulunca üzerine süzdüğünüz patlıcanları, dilediğiniz boyutlarda doğrayarak ekleyin.

Yemeği tatlandırmak için kırmızı toz biber ve tuz ekleyin. En sonunda 1 çay bardağı su ekleyin ve 5-6 dakika da bu şekilde pişirip yemeğin altını kapatın.

Sunum yaparken yanında sarımsaklı yoğurt kullanabilirsiniz.

Bu yemeği yaptığınızda yanına bulgur pilavı, pirinç pilavı ya da makarna yaparak, lezzetli bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz. Bu alternatifler arasında yemeğe en çok yakışanı bulgur pilavı olacaktır.

İstediğiniz, hafif bir akşam yemeği menüsüyse eğer; yemeğin yanında yoğurt ve salata yapmanız yeterli olacaktır. Oldukça sağlıklı ve hafif bir akşam yemeği oluşturabilirsiniz.

Yemeği daha da zenginleştirmek isterseniz, kurutulmuş kabak da ekleyebilirsiniz. Hatta zeytinyağlı yapmak yerine etli ya da tavuklu da yapabilirsiniz. Bu şekilde pişirdiğinizde, sadece salatayla bile yiyebilirsiniz.

Bu tarifi okur okumaz, evinizde varsa kuru patlıcanları çıkarın ve hemen yemeği pişirip afiyetle yiyin.

Ekleyen : - Tarih: 01 Mart 2016 - 17:20 - Okunma Sayısı : 2.462 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız