Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

NİSAN BİRRRRRRRRRRR

Anasayfa > Makaleler, Sohbet Odaları > NİSAN BİRRRRRRRRRRR

images

Nisan bir geldi:)Yaptınız mı? Nisan bir şakası. Eskiden okurken okullarda ne çok yapılırdı. Çok başıma geldi. Ama kimselere Nisan bir şakası yapamadım:)Nisan bir şakası günümüze nerden gelmiştir sizce. Tabi ki gene yabancılardan! Nisan birin tarihçesine bakalım mı? Hadi bakalım.

1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa’da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart’tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles’in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan’da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan’a “aptallar günü” adını verdiler. Bu günde herkese süpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kültürlerinin bir parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya bir şaka günü olarak yayıldı.

Hatırladığım Nisan bir şakası lise yıllarındakiler. O gün şakayı ilk yapan kişi şanslı. Çünkü bir kere kandığın zaman o gün ikinci şakaya kanmamak için uyanık oluyorsun. Genelde Nisan bir şakaları ağırdır. Ben ağır şakalar yapılması taraftarı değilim. Bugün uyanık olun çünkü arkadaşlarınızın ya da sevdiklerinizin Nisan birrrrrrrrrrrrrrrr sözüyle uyanabilirsiniz.

 

 

Ekleyen : - Tarih: 01 Nisan 2014 - 05:01 - Okunma Sayısı : 1.992 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız