Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Putin İstilaya Hazır Kievde Savaş Alarmı..

Anasayfa > Haberler > Putin İstilaya Hazır Kievde Savaş Alarmı..

Lidia Kelly ve Pavel Polityuk tarafından

MOSKOVA / KIEV (Reuters) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, talep ve yeni hükümet savaş uyardı Ukrayna, istila Cumartesi günü yaptığı meclis onayını kazandı alarma asker koymak ve yardım için NATO’ya başvurdu.

Orta Avrupa’nın surları üzerinde 46 milyon insanın bir ülkeye asker gönderme hakkının Putin’in açık iddiası Soğuk Savaş’tan beri Rusya ve Batı arasındaki en büyük çatışma yaratır.

Başbakan Arseny Yatseniuk, Moskova’nın müttefiki Viktor Yanukoviç, bir hafta önce kaçtı sonra iktidara gelen bir hükümeti lider, Rus askeri eylem “savaşın başlangıcı ve Ukrayna ve Rusya arasındaki herhangi ilişkilerin sonu olurdu” dedi.

Başkan Vekili Oleksander Turçinov yüksek muharebe alarma yerleştirilmek asker emretti. Dışişleri Bakanı Andriy Deshchytsya o Avrupa ve ABD yetkilileri bir araya geldi ve “toprak bütünlüğü ve Ukrayna egemenliğini korumak için tüm olanaklarını incelemek” için NATO’ya bir isteği gönderdiğini söyledi.

Putin’in hareket defalarca sadece bir gün önce hareket eğer “maliyetler” Moscow, uyarmak için televizyonda adresi düzenlenen vardı ABD Başkanı Barack Obama, dahil, müdahale değil, Rusya’yı teşvik etmiş Batılı liderlerin doğrudan ret oldu.

Onların üniformalarını hiçbir nişanlar ile askerleri ama açıkça Rus – Rus plakalı araçlarda bazı – zaten Kırım, Moskova, Karadeniz Filosunun merkezinde büyük bir askeri varlığı vardır Karadeniz’de izole yarımadasını ele geçirdiler. Kiev’in yeni yetkililer onları durdurmak için güçsüz olmuştur.

Rus güçleri Kırım kontrol ve Cumartesi günü Ukrayna’nın diğer bölgelerine yayılmasını huzursuzluk katılaşmış. Rus yanlısı göstericiler Ukrayna’nın yeni yetkililerinin destekçileri ile, bazen şiddetle, çatışmaya ve çeşitli şehirlerde hükümet binaları üzerinde Rus bayrağını kaldırdı.

“Bu muhtemelen 1968 yılında Çekoslovakya’nın Sovyet işgalinden bu yana Avrupa’nın en tehlikeli durum,” gizli kalmak koşuluyla bir Batılı dedi. “Gerçekçi, biz Kırım Rus elinde olduğunu varsaymak zorundayız. Şimdi sorun devralarak Rusya’yı caydırmak için Rusça konuşan doğu Ukrayna.”

Putin “Ukrayna, Rusya Federasyonu, bizim vatandaşlarımız vatandaşların yaşamlarına tehdit olağanüstü durumla bağlantılı olarak” güç onaylama ve Kırım’da Karadeniz Filosu korumak için meclisten istedi.

Üst Evin hızla televizyonda canlı gösterilen oybirliğiyle “evet” oyu, teslim.

Batı başkentlerinde bir yanıt şifreli, ama kelimelerle sınırlı oldu.ABD’li bir yetkili, Savunma Bakanı Chuck Hagel Rus mevkidaşı Sergei Shoigu konuşulan söyledi. Resmi ABD askeri duruş hiçbir değişiklik yaşanmadığını söyledi.

AB dışişleri sorumlusu Catherine Ashton asker göndermek için değil Moskova çağırdı. İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, bu “açıkça uluslararası hukuka aykırı” olacağını söyledi. Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman Çekoslovakya’nın 1968 işgali krizi benzetti.

“Kırım’da de tırmanması için acil ihtiyaç,” NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen tweeted. “NATO müttefikleri yakından koordine devam ediyor.”

Putin Ukrayna kuvvet kullanmak için izin onun isteği “o ülkenin sosyo-politik durumun normalleşmesi kadar” sürecek dedi. Onun gerekçesi – Rus vatandaşlarını korumak için ihtiyaç – o Rus kuvvetleri iki ayrılıkçı bölgeleri ele geçirilen ve bunları bağımsız tanınan Gürcistan, bir 2008 işgalini başlatmak için kullanılan aynı oldu.

BAYRAKLARI yıkıldı

abd-den-rusya-ya-ukrayna-ya-mudahale-olumcul--5706768_400Şimdiye kadar Kırım, sık sık bölücü amaçlarını dile getirdi Rus etnik çoğunluk ile ülkenin tek parçası dışında Ukrayna’da Rus askeri eylem belirtisi yok olmuştur.

Potansiyel büyük bir risk tarafın kolayca ayrı tutulmalıdır olamazdı Ukrayna, geri kalanına yayılan çatışma olacaktır.

Cumartesi günü inşa gerginlik gibi, gösteriler bazen çoğu insan, Rusça konuşanlar ve birçok destek Moskova ve Yanukoviç etnik Ukraynalı rağmen doğu illerinde, şiddet döndü.

Göstericiler Kharkiv, Donetsk, Odessa ve Dnipropetrovsk şehirlerde hükümet binalarına Rus bayrakları uçtu.

Rus yanlısı aktivistlerin binlerce bölgesel hükümet binası bastılar, ve Ukrayna’nın yeni yetkililerinin destekçileri daha küçük bir sayı ile perdeli savaşmıştır zaman Kharkiv, insanların puanları çatışmalarda yaralandı.

Rus yanlısı göstericiler plastik kalkanlar ile binayı savunan kişilere karşı kolları balta ve zincirleri yarattı.

Donetsk, Yanukoviç’in ev bölge milletvekilleri bölgenin statüsü konusunda referandum aramaktadır ilan etti.

“Biz, Kiev yetkilileri tanımıyoruz, meşru değil,” protesto lideri Pavel Guberev Donetsk bölgesinde bir podyum gürledi.

Takipçileri Binlerce dev bir Rus bayrağı tutan ve “Rusya, Rusya’yı” ilahi hükümet merkezinde yürüdü ve Rusya’nın birlikte Ukrayna bayrağı değiştirdi.

Madenci Gennady Pavlov o müdahale hakkının Putin’in beyanını destekli dedi. “Bu hukuksuzluğa bir son vermek zamanı gelmiştir. Ruslar bizim kardeşimizdir. Ben güçleri destekliyoruz.”

“SAVAŞ GELDİ”

Protestocular Yuri Lutsenko, eski içişleri bakanı, Putin’in kararı duyurmak için kesintiye Kırım hakkında Dünya Savaşı filmi dev ekranda gösterilen ediliyordu Yanukoviç, karşı aylarca kamp Kiev’in merkezi Bağımsızlık Meydanı’nda. “Savaş geldi,” Lutsenko dedi.

Ukraynalılar Yüzlerce kare ilahi soyundan “kahramanlar Glory. Ölüm işgalcilerine.”

Zaten Kırım’ı ele geçirdiler rütbesiz askerlerin Rus olduğuna kuşku olmasına rağmen, Kremlin henüz bunu açıkça teyit etmemiştir. Bu daha ziyade askerler zaten katılıyor onay daha gelecekteki eylemler için bir tehdit olarak Cumartesi yetkisini nitelendirdi.

Bir Kremlin sözcüsü Putin’in henüz kuvvet kullanmaya karar, ve daha da artmasını önlemek için ümit ettiğini söyledi.

Kırım kendisi, birliklerin gelişi Rus çoğunluk tarafından coşkuyla oldu. Siyah Rus plakalı zırhlı araç Rusça konuşan askerleri Ukrayna sınır muhafızları, küçük bir garnizon sarmış Balaclava, kıyı kasabasında, ailelerin askerlerle fotoğraf çektirdi. Bir düğün parti, korna honked.

“Ben Rusya ile yaşamak istiyorum. Ben Rusya’yı katılmak istiyorum,” Alla Batura, 50 yıldır Sevastopol yaşayan bir petite 71 yaşındaki emekli söyledi. “Onlar Bizi koruyorlar … iyi Bayanlar, bu yüzden güvende hissediyorum.”

Ama herkes rahatladı. Inna, 21, APCs bakıyorum çıktı yakındaki bir dükkanda bir katip, şunları söyledi:.. “Şoktayım ben cehennem bu nedir anlamıyorum … İnsanlar bizi korumak için geldim demek kim ? … Bizim (Ukrayna) askeri tüm muhtemelen şimdi denizde dışarı bilir. “

Olayların hızlı adımlarla onun polis Kiev Rus karşıtı protestocuların puanları öldürdükten sonra Yanukoviç geçen hafta Kiev kaçtı iflasın eşiğinde bir milletin iktidarı aldı Ukrayna’nın yeni liderleri, sarstı. Ukrayna’nın kriz Yanukoviç, Moskova’nın emriyle, Rusya ile yakın ilişkiler için AB ile serbest ticaret anlaşmasını terk zaman Kasım ayında başladı.

Ukrayna’da Birçokları için, bir askeri çatışma ihtimali kanı soğutulmuş.

“Slav başka Slav kavgalar olduğunda, sonuç yıkıcı,” Natalia Kuharchuk, bir Kiev muhasebeci dedi.

“Tanrı bizi kurtarabilir.”

Ekleyen : - Tarih: 02 Mart 2014 - 02:43 - Okunma Sayısı : 1.976 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız