Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Sohbet Sitelerinin Özelliği

Anasayfa > Makaleler > Sohbet Sitelerinin Özelliği

sohbet sitelerinin en büyük ayrıcalığı insanlara evden, meslek yerinden bağlanarak boş vakitlerinde yeni insanlar tanımalarını sağlamaktır. Bu siteler üstünden hayat boyu süren arkadaşlıklar, dostluklar edinen hatta sevgili bulan oldukça çok insan var. ancak insanlarla doğru bir iletişim kurabilmek ve sosyalleşebilmek için bu kanalları kullanmayı bilmek gerekiyor.

Bu sitelerde işinize yarayacak birçok özellik var. Zira konuşmak arzuladığınız insan profilini belirlemeniz ve böyle insanlarla muhabbet etmeniz olası. Bunun için önce kanal sistemi konusu için bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Kanalları iyi bir biçimde kullanarak arzuladığınız insanlarla tanışabilirsiniz ve zevkli sohbetler edebilirsiniz.

muhabbet Kanalı/Odası Nedir?

Bir sohbet sitesine girdiğinizde ve ya bilgisayarınıza Mirc bu gibi bir muhabbet programı indirdiğinizde ‘#’ ile başlayan bazı kategoriler görebilirsiniz. Bunlar chat fasıla yüzündeki kanallardır. Bu kanalların temel amacı müşterek noktanız bulunan insanlarla bir araya gelmenizi sağlamaktır. muhabbet odaları ve kategorileri her sitede ayrı olsa da, çoğunda tıpkı olan kategoriler de bulunmakta. Aşağıdaki sohbet kategorilerinin hemen hemen her sitede olduğunu söylemek mümkün.

şehir/Bölge Kanalları: Bunlar genel olarak belirgin bir şehrin, semtin ismini taşıyan kanallardır. #istanbul biçiminde bir kanal gördüyseniz, bu kanalın istanbul’da yaşayan kişilere özgü olduğunu anlayabilirsiniz. Uluslararası sohbet sitelerinde bölgelere ve ülkelere göre kanallar da bulunur. Bu kanallardan birine girerek sizinle aynı şehirde yaşayan kişilerle tanışabilirsiniz.
Müzik Kanalları: Bu tür kanalların amacı ise tıpkı müzik zevkine sahip şahısların bir araya gelmesidir. örneğin pop seviyor ve sizinle aynı zevke sahip insanlarla bir araya gelmek istiyorsanız #TürkçePop tarzı bir kanalda vakit geçirebilirsiniz.
Hobi/ilgi sahası Kanalları: Edebiyat, sinema, felsefe bunun gibi bir ilginiz varsa bu kanallarda vakit geçirebilirsiniz. Bazı sitelerde bu tür kanallar daha detaylı bir şekilde kategorize edilir. mesela sinemaseverlerin buluştuğu bir muhabbet sitesindeyseniz aşk, korku, bilim kurgu gibi değişik türler için de kanallar olabilmekte.
ıslak Grupları: Adından da anlaşılacağı bunun gibi bu kanalların temel amacı dikkat çekici ıslak gruplarındaki kişilerle chat etmek arzulayan kişilerin bir araya gelmesidir. Ergenlik döneminden 50li yaşlara kadar her jenerasyonun bir araya geleceği kanallar bulunabilir.

Ekleyen : - Tarih: 25 Mayıs 2016 - 10:32 - Okunma Sayısı : 1.994 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız