Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Suriye’de Savaş Şam’da Alevleniyor

Anasayfa > Haberler > Suriye’de Savaş Şam’da Alevleniyor

810Suriye savaşan iki tarafın temsilcileri Cenevre’de barış görüşmeleri için bir araya geldi n isyancılar ve hükümet birliklerinin, bir izleme grubu dedi Şam huzursuz ilçelerinde Pazar çatıştılar.
“Fierce mücadele (doğu Şam) jobar bölücü militanlarla askerler arasında çıkan ve (güneydeki) Qadam ve Port Said alan,” İnsan Hakları için Suriye Gözlemevi dedi.
Bir isyancı havan yedi kişiyi yaraladı, şehrin merkezi Qassaa ilçe vurmak, devlet haber ajansı SANA bildirdi.Bu arada asker muhalefeti tutulan kuzeydoğu sermayenin Douma dövülerek, İngiltere merkezli Gözlemevi dedi.
Ayrıca rejim askerleri tarafından güney Şam’daki Yarmuk Filistin kampının boğulma kuşatma çünkü gıda ve tıbbi sıkıntısı Pazar altı daha hayatını iddia bildirdi.
Suriye içinde mücadele özellikle Humus merkez şehir kuşatıldı, isyancıların elindeki bölgelere ulaşmak için yardım yollarını ele Cenevre’de toplantı muhalefet ve rejim temsilcileri olarak hız kesmeden devam etmiştir.
Cenevre görüşmeleri arabuluculuk, BM-Arap Birliği elçisi Lakhdar Brahimi, Suriye rejimi terk Homs kuşatılmış bölgelerde sıkışıp kadınları ve çocukları izin kabul ettiğini söyledi.
Önemli bir atılım olduğu ortaya çıktı ne, yetkilileri de kısa sürede Pazartesi olarak, insani yardım konvoyları izin verdiler.
Eski City Yüzlerce aile sık sık top ve çok sınırlı kaynakları ile yaklaşık 600 gün boyunca kuşatma altında yaşamışlardır.
“Biz gıda ve tıbbi malzeme önemli tutarlar için çağrıda bulunuyorlar, ve kadınlar, çocuklar ve Humus’tan tahliye yaralı ‘kuşatılmış alanlar gözaltına olmayacağını garantiler için,” Ebu Rami, Humus’ta Suriye Devrimi Genel Komisyonu sözcüsü söyledi.
“Biz un 60 ton ve bazı gıda 40 ton istedi. Konuşmaları dün, onlar çok az yiyecek alırsanız, insanlar bunun için birbirlerini öldürüyor olacak … bize 500 çanta ve 500 sepet sundu. İnsanlar vardır Burada aç, “Ebu Rami kuşatılmış bölgelerden Skype aracılığıyla AFP’ye konuşan eklendi.
“Biz rejim hiç güven var ve biz ya BM ya da Kızıl Haç Uluslararası Komitesi teminat, istiyorum,” diye ekledi.
Halep, Suriye’nin ticari başkenti ve şimdi all-out savaş neredeyse 18 ay tarafından perişan bir kez, aynı zamanda Pazar taze şiddet gördüm.
Gözlemevi tarafından belirtilen haberlere göre, 15 yaşındaki erkek bölünmüş şehirde bir ordu keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldü.
Ölümü aralarında altı çocuklar, bir başka muhalefet tutulan bölge hedefleyen bir hava saldırısında öldürüldü, bir günde 18 kişi sonra geldi Rasathanesi ekledi.
Kuzeydoğudaki 26 savaşçıları, El-Kaide bağlantılı El-Nusra Cephesi ve Irak İslam Devleti ve Levant (ISIL) ve Ras al-Ain, çoğunluğu Kürt kenti yakınlarındaki Kürtler dahil İslamcılar arasındaki savaşlarda, öldürüldü grup dedi.
Kürtler aşırılık yanlısı muhalif gruplara karşı şiddetli çatışmalara var.
ISIL “sapkın” ve Irak’tan Suriye’ye kadar uzanan bir İslami “halifelik” kurmak için bir engel olarak Kürtleri görüyor.
Suriye’nin diğer bölgelerinde, İslamcılar dahil olmak üzere isyancıların üç hafta boyunca Işıl mücadele edilmiştir.
Onlar kendi kendine kural ilan etmesinden sonra Suriye’nin Kürtler bu hafta üç çoğunluk-Kürt bölgelerinde, iki aydan birine ait bir belediye konseyi adında.
Gözlemevi, bu arada, monitör yönetmen Rami Abdel Rahman Şam yakınındaki Adra Lübnanlı Şii grup Hizbullah tarafından 19 Ocak’ta bir pusuda öldürüldü isyancıların olduğunu söyledi organları onlarca gösteren videoyu dağıtıldı.
Rejimi, daha önce sermayeye stratejik girişinde yatıyor flashpoint bölgede sivilleri öldürmekle isyancıları suçladı.
Yaklaşık üç yıl süren Suriye’de çatışma, 130.000 ‘den fazla insanı öldürdü ve kaçmak için daha milyonlarca zorlamıştır.

Ekleyen : - Tarih: 27 Ocak 2014 - 13:23 - Okunma Sayısı : 2.032 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız