Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Bu Sohbet Fikri çok harika

Anasayfa > Haberler > Bu Sohbet Fikri çok harika

Plastik içine atık dönüm için bir süreç geliştirdiği bir takım uluslararası bir yarışmada ödül ev bir kavrama almıştır.

Imperial College London öğrencilerin ekip biyolojik olarak parçalanabilen plastik veya biyo-plastik içine çöp atık açmak için zararsız tasarlanmış bakteri kullanır onların proje için kabul edilmiştir.Ekip biyo-plastik şırıngalar ve hastanelerde kullanılan diğer tek cihazlar yapmak için sağlık kullanılan olabilir söylüyorlar. Ayrıca kolayca artık gerektiği zaman bertaraf edilebilir ve böylece bio-plastik kırılma için bir yöntem geliştirdik.

– Jemma Pilcher’in

Imperial iGEM ekip üyesi

Öğrenciler üretim bölümü ve dünya çapında 200 takım toplam dışında genel olarak üçüncü ilk gelen, proje için bir altın madalya kazanan, Uluslararası Genetiği Machine (iGEM) yarışma ödüllerini kazandı.

IGEM yarışma üniversite ekipleri, çevre yardımcı sağlık ve tıp ilerlemek, IT geliştirmek ve gıda ve enerji üretimi daha sürdürülebilir hale getirmek için kullanılan mikroskobik cihazlar geliştirmek için yarışan, yaz boyunca kendi laboratuvarlarında deneyler görür. Takımlar zararsız bakteri ve maya gibi hücrelerden cihazlarını, önceden belirlenmiş işlevlerini gerçekleştirmek için DNA’nın yeniden mühendislik olun. 

Tüm dünyada üniversitelerin Takımlar yıllık iGEM yarışmasında buluşlarını sunan, ABD’de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü bu ayın başlarında indiler. Projeler önde gelen bilim adamları ve mühendislerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi.  

İmparatorluk ekibi zararsız genetik kodu yeniden tasarlanmış E.colionlar çöp atık yıkmak ve biyo-plastik çevirmek böylece bakteriler. Biyo-plastiklerin yapmak için mevcut yöntemler ana madde olarak bitkiler üzerinde güveniyor, ama bu değerli tarım arazilerinin bitkiler büyümek için kullanılacak olması anlamına gelir. Ekibi proses sınai seviyelerine kadar ölçekli ve atık malzeme kullanılarak yerine tarım için daha verimli kullanılabilir, böylece bitkilerin tarım arazisi kadar özgür olabileceğini olabileceğini söylüyorlar.

Imperial ekip üyesi Jemma Pilcher’in söyledi: “Gelecekte, bizim sistem petrole bağımlılığımızı azaltacak petrol bazlı plastik, çevre dostu bir alternatif yapmak için sürdürülebilir bir şekilde sağlayabilir. Ayrıca, bu sistem toksinleri salan tarafından çevre üzerinde çok olumsuz etkileri olan, uzak depolama sahalarına ve yakma tesislerinden kaynaklanan çöp aktarma ve bunun yerine bir kaynak olarak kullanmak istiyorum. “

“Bizimki gibi teknolojiler bir gün atık artan seviyelerinin imha nasıl küresel meydan okuma ile başa çıkmak için kullanılan olabilir,” ekip üyesi MARGARIA Kopniczky ekledi. “Belki gelecekte biz çevirmek mühendislik bakteri içeren ev aletleri olacak yeni 3D baskılı bioplastik içine evsel atık böyle bir yemek artıkları depolamak için plastik bir kap gibi nesneler. “

Yarışma 2003 yılında başladığından beri, İmparatorluk iGEM yarışmada neredeyse her yıl bir ekip girdi. Her yıl, ardışık İmparatorluk ekipleri son altı ulaştınız.

Profesör Richard Kitney, İmparatorluk ve takım hocası olarak Sentetik Biyoloji ve Yenilik Merkezi Eş Başkanı, şunları söyledi: “Dünyada üçüncü kapsamlı geliyor bizim takım için büyük bir başarı ve biz iGEM ekibi desteklemek için meslektaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum ve özellikle takımın danışmanı Dr Richard KELWICK. Bizim takımlar her yıl çok iyi yapmak nedenlerinden biri öğrencilerin gelişimi için önemli olan kendi projesinin, tam sahipliğini almak olduğunu. “

Takım Jemma Pilcher, Biyokimya üçüncü yıllık lisans oluşmaktadır Margarita Kopniczky, Biyoloji üçüncü yıl lisans; Yönetimi ile Iain Bower dördüncü yıl Biyolojisi; Wenqiang Chi, Biyomedikal mühendisliği dördüncü sınıf lisans, James Strutt, Kök Hücre MSc; Matthew Chin Biyomedikal Mühendisliği ve Sisi Fan, Biyoinformatik MSc MSc.

Öğrenciler yarışma sırasında hem bilimsel ve kişisel öğrenirler. Bu sıfırdan bir araştırma projesi geliştirme ve gerçeklerinizi, titizlik ve laboratuvar araştırma yürüten zorlukları yaşamaya elde içerir. Onlar da dış taraflara fikirlerini iletişim ve resmi işlerini sunmak, bir ekip olarak çalışmayı öğrenirler. Bu yıl ekip yaklaşık bin meslektaşları için çalışmalarını sundu.

Profesör Paul Freemont, Co-Yönetici Merkezi ve takım hocası, şunları söyledi: “Profesör Kitney ve genç arkadaşları bir grup yaz boyunca kendi mesleki becerilerini geliştirmek görmeye muazzam tatmin olsun.Bizim ekipleri büyük küresel sorunlarla mücadele ve nasıl olağanüstü belirlenir başarılı olmak olduğunu ne kadar yaratıcı olabilir beni hep şaşırtıyor. Zaten bu proje gelecekte potansiyel araştırma işbirliklerine yol açabilir, atık sektörünün dikkatini bir sürü aldı. “

Etiketler :
Ekleyen : - Tarih: 06 Şubat 2014 - 12:52 - Okunma Sayısı : 2.269 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız