Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Coca Cola ilk 6 aylık satış rakamını açıkladı

Anasayfa > Haberler > Coca Cola ilk 6 aylık satış rakamını açıkladı

Coca Cola ilk 6 aylık satış rakamını açıkladı

Coca Cola İçecek A.Ş. 2014 yılının ilk altı aylık dönemine ait satış hacmi rakamlarını açıkladı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre 2013’ün ikinci çeyreğinde 319 milyon ünite kasa olan satış hacmi, 2014’ün ikinci çeyreğinde yüzde 8 artarak 344 milyon ünite kasaya yükseldi.

Böylece 2013’ün ilk yarısında 517 milyon ünite kasa olan konsolide satış hacmi, hem Türkiye hem de uluslararası operasyonlardaki büyümenin etkisiyle 2014’ün ilk yarısında yüzde 10 büyüyerek 568 milyon ünite kasa oldu. 2013 yılının ilk yarısında yüzde 45,5 olan uluslararası operasyonların toplam satış hacmi içindeki payı, yüksek organik büyümeyle bu yılın ilk yarısında yüzde 47,7’ye ulaştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2014’ün ilk yarısında Coca-Cola, Fanta ve Sprite markalarındaki büyüme sayesinde gazlı içecek kategorisi yüzde 8 artış gösterdi. Su hariç gazsız içecek kategorisi ise, meyve suyu ve buzlu çay segmentlerindeki güçlü büyümenin etkisiyle yüzde 13 arttı. Aynı dönemde, su kategorisi yüzde 7 büyüdü.

2014’ün ilk yarısında Türkiye operasyonunun satış hacmi, 2013’ün aynı dönemindeki yüzde 5,1 artışın üzerine yüzde 5,4 büyüyerek 297 milyon ünite kasaya ulaştı. Başarılı pazarlama kampanyaları ve yılın ilk beş ayında görülen tarihi ortalamaların üzerindeki hava sıcaklıkları, Ocak-Mayıs dönemindeki yüksek baz etkisine ve Haziran ayındaki yağışlı günlerin fazla olmasına rağmen, satış hacmindeki büyümeyi destekledi.

Gazlı içecek satış hacmi yılın ilk yarısında aynı kalırken, Coca-Cola Zero çift haneli büyüme gösterdi. Coca-Cola Zero 2.5L Pet şekersiz segmentinde büyümeyi desteklerken, Fanta Limon 1L Pet’in piyasaya sunumu Fanta portföyünü güçlendirdi. Yılın ilk altı ayında yerinde tüketim paketlerinin toplam gazlı içecekler kategorisi içindeki payı gelişmeye devam etti. Su hariç gazsız içecekler, 2014’ün ilk yarısında buzlu çay ve meyve suyu kategorilerindeki çift haneli büyümenin desteği ile orta onlu seviyede büyüdü.

Cappy Atom için yeni 330ml kutu ve tetra yerinde tüketim paketleri ve Cappy Pulpy Mandalina 1L Pet lansmanları, meyve suyu kategorisi büyümesine katkıda bulundu. Fuse tea ise, güçlü pazar büyümesinin yanısıra 250 ml ve 500 ml kutu gibi yeni paket ve Şeftali şekersiz gibi yeni tat lansmanları sayesinde, güçlü büyümesini sürdürdü. Su kategorisi, HOD (damacana) segmentindeki daralmaya rağmen, düşük tek haneli seviyede büyürken, küçük paketlerin kategori içindeki payı arttı. Çay kategorisi ise dökme çay satışlarındaki artış sayesinde yaklaşık YÜZDE 30 artış gösterdi.

Açıklamada Türkiye operasyonun satış hacmi ile ilgili olarak 2014’ün ikinci çeyreğinde Türkiye operasyonunun satış hacmi, 2013’ün aynı çeyreğindeki yüzde 3,5 artışın üzerine yüzde 4,1 büyüyerek 173 milyon ünite kasaya ulaştı. Bu büyüme, geçen senenin Nisan ve Mayıs aylarındaki göreceli güçlü bazın üzerine ve Haziran ayındaki yağışlı günlerin fazla olmasına rağmen gerçekleşti.

Uluslararası operasyonlarda satış hacmi, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemindeki yaklaşık yüzde 20’lik organik artışın üzerine yüzde 15,2 artış kaydederek 271 milyon ünite kasaya ulaştı. Irak’taki sorunlar ve Kazakistan’daki devalüasyona rağmen ikinci çeyrekteki büyüme yüzde 12,0 oldu.

Pakistan satış hacmi Coca-Cola markasındaki başarılı büyüme sayesinde ikinci çeyrekte ve yılın ilk yarısında sırasıyla yüzde 13,7 ve yüzde 16,3 artış gösterdi. Gazlı içecek kategorisi, Coca-Cola markasının güçlü büyümesinin etkisiyle, yılın ilk yarısında çift haneli seviyelerde büyümeye devam etti.

Geri dönüşümlü 250 ml cam şişe kapak altı promosyonu gibi başarılı kampanyalar satış hacmindeki büyümeyi destekledi.
Irak satış hacmi yılın ikinci çeyreğinde ve ilk yarısında sırasıyla yüzde 7,3 ve yüzde 10,8 artış kaydetti. Nevruz ve Copa Coca-Cola kampanyaları, Kuzey Irak’ta Haziran’da başlayan ve karışıklıklara neden olan gelişmelere rağmen, yılın ilk yarısındaki satış hacmine katkı sağladı. CCİ çatışma bölgeleri haricinde olağan faaliyetlerine devam ederken, çatışma bölgelerinde otorite boşluğunun güvenlik sorunları yaratması nedeniyle, ürün dağıtımı engellenmektedir.

Orta Asya operasyonlarının satış hacmi, bölgedeki tüm ülkelerin çift haneli büyümesi sayesinde yılın ikinci çeyreğinde ve ilk yarısında sırasıyla yüzde 12,8 ve yüzde 17,5 büyüme gösterdi. Bölgedeki en büyük operasyonumuz olan Kazakistan’ın satış hacmi yılın ikinci çeyreğinde ve ilk yarısında sırasıyla yüzde 14,2 ve yüzde 22,4 arttı. Şubat ayındaki yüksek devalüasyona ve bölgedeki kötü hava şartlarına rağmen, yılın ilk yarısında hem gazlı içecek hem de buzlu çay kategorileri çift haneli büyüme kaydetti. Başarılı Yeni Yıl, Nevruz ve FIFA dünya kupası kampanyaları satış hacmini destekledi

Etiketler :
Ekleyen : - Tarih: 11 Temmuz 2014 - 03:20 - Okunma Sayısı : 1.982 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız