Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

KİTAP OKUMAK

Anasayfa > Makaleler, Sohbet Odaları > KİTAP OKUMAK

images9VSJJK2R

Kitap, insanın en iyi dostudur. Kitap, okuma alışkanlığı edinmeliyiz. Ama malesef bizler az kitap okuyoruz. Git gide televizyon ve bilgisayar bağımlısı oluyoruz. Kitap okumanın bir çok faydası vardır. Anlama gücümüzü ve konuşma yeteneğimizi kuvvetlendirir. Hayal gücümüzü geliştirir. Genel kültürümüzü artırır.

Türk milleti olarak ne yazık ki okuma alışkanlığımız yok denecek kadar azdır. Yapılan tüm araştırmalar bu gerçeği ortaya koymaktan çekinmiyor. Japonlar yılda yirmi beş, İsveçli yılda on ,Fransız yılda yedi kitap okurken maalesef  altı Türk yılda bir kitap okuyor. Okumak, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur.

Osmanlı devletinin birçok hükümdarları kitap okuma sayesinde çoklu zeka alışkanlığı kazanmış olup, pratik zekaları sayesinde bir çok başarıya ulaşmışlardır. Kitap okumak başarının anahtarıdır. Hz Ali okumaya çok önem vermiştir ve “bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” cümlesi ile bunu desteklemiştir. Allah (C.C) Peygamberimize ilk “oku” emrini vermiştir. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u Fethettiğinde, büyük bir kütüphaneyi de yanında götürmüştür.

Kitap okuyan insan kültürlüdür. Ve nerede ne konuşacağını bilen bilinçli bir insandır. Kitap okuma alışkanlığını kazanmamız lazım. En iyi dostumuz kitapları lütfen ihmal etmeyelim :(

Ekleyen : - Tarih: 26 Şubat 2014 - 15:00 - Okunma Sayısı : 3.823 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız