Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Türkiye’de İnternet Kısıtlamaları

Anasayfa > Haberler, Teknoloji > Türkiye’de İnternet Kısıtlamaları

indir (2)ANKARA, Türkiye (AP) – parlamento tarafından onaylanan Yeni İnternet kısıtlamaları hükümetinin bir yolsuzluk skandalı üzerine bilgi akışını kontrol etmeye çalışıyor kaygı yaratmaktadır, ve Perşembe günü üst düzey bir Avrupa resmi medya özgürlüğü için “geri adım” tedbirleri çağırdı.

Çarşamba onaylanan mevzuat kapsamında, ülkenin telekomünikasyon otoritesi web sitelerini engellemek veya mahkeme onayını almadan gizlilik ihlal olduğu görülmüştür içeriği kaldırmak için izin verilecek. İnternet sağlayıcıları da insanların online faaliyetleri hakkında veri tutmak ve istendiğinde yetkililere onları kullanılabilir yapmak zorunda olacaktır.

Yine cumhurbaşkanı tarafından imzalanmış olması gerekir tasarı, internette hükümetin şimdiden sıkı bir tutuş uzanacak. Avrupa Birliği üyesi olmayı umuyor Türkiye, zaten basın özgürlükleri üzerinde sansür ve kısıtlama için eleştiri altında geldi.

Bir tweet, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, “geri medya özgürlüğü için zaten boğucu ortamda bir adım.” Mevzuat olarak adlandırılan

Hükümet sansür suçlamaları reddetti ve mevzuat gizliliğinizi korumak yapacağını söylüyor.

Tedbir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti dört hükümet bakanlarını görevden götürdü bir yolsuzluk ve rüşvet skandalı içeren çalıştığı bir zamana denk geliyor. Skandal Soruşturmaya dahil olmak üzere birçok, Aralık ayında patlak beri Erdoğan’ın hükümeti, polis yetkilileri ve savcıların yüzlerce yerini almıştır.Türkçe haberler bu hamle, oğlunu ve başkalarını sorgulamak istediği ikinci bir sonda bertaraf söylüyorlar.

Erdoğan prob Mart yerel seçimlerinden önce onun hükümetini gözden düşürmek için bir komplo olduğunda ısrar ediyor.

Son günlerde, dinlendiği telefon iddia Erdoğan’ı içeren konuşmalar ya da bazı işadamları kayıtları internete sızan olmuştur.

“Amaç yerine onları araştıran iddialarını bastırmak için,” Rıza Türmen, ana muhalefetteki Halk Partisi’nin milletvekili meclisteki tartışma sırasında, dedi.

40.000 ‘den fazla web siteleri, pornografik çoğu, Engelli Web, yasaklı web sitelerini izleyen bir siteye göre, Türkiye’de engellenir.

Ekleyen : - Tarih: 06 Şubat 2014 - 17:33 - Okunma Sayısı : 2.442 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız