Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Libya’da yapılan genel seçimler 2014

Anasayfa > Haberler > Libya’da yapılan genel seçimler 2014

Libya’da yapılan genel seçimlerde oy kullanma işleminin sona erdiği ve sayıma başlandığı açıklandı.

Libya Yüksek Seçim Komiserliği’nden yapılan açıklamada, seçimlere katılım oranının yüzde 25 civarında olduğu, bazı oy kullanma merkezlerinin ise güvenlik gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada, ülke genelinde 1 milyon 600 bin civarındaki seçmenden yaklaşık 400 bininin oy kullandığı kaydedildi.

El-Kufra kentinde silahlı kişiler tarafından baskın düzenlenen 10 seçim merkezinin kapatıldığı, Derne kentinde ise seçim merkezlerinin açılmadığı bildirilmişti.

Libya’da halk, 40 yıllık Muammer Kaddafi yönetimine son veren 2011’deki halk ayaklanmasından bu yana ikinci kez yapılan genel seçimler için sandığa gitti.

KADIN AKTİVİST SUİKAST KURBANI
Seçim günü Libyalı hukukçu kadın aktivist Selva Bu Ka’kis, evine baskın düzenleyen kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü.

İsmini vermek istemeyen bir güvenlik kaynağından alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz silahlı kişiler, Bu Ka’kis’in Bingazi’nin el-Hevari bölgesindeki evine baskın düzenledi. Kimliği belirsiz kişiler, Bu Ka’kis’e ateş ederek evden uzaklaştı.

Bingazi Hastanesi Müdürü Halil Kuveydir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bu Ka’kis’in yaralı olarak hastaneye getirildikten kısa bir süre sonra hayatını kaybettiğini belirtti. Kuveydir, Bu Ka’kis’in başından aldığı kurşun yarası sonucunda hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Güvenlik kaynağı, Bu Ka’kis’in evinde bahçıvanlık yapan kişiye dayandırarak verdiği bilgide, şüphelilerin beş kişi olduklarını, baskın esnasında Bu Ka’kis’in eşinin evde bulunduğunu ancak olayın ardından kaybolduğunu ifade etti.

İLK KADIN KURBAN
Libya’da suikaste kurban giden ilk kadın olan Bu Ka’kis, en son dün akşam yerel bir televizyona görgü tanığı olarak çıkmış ve Bingazi’de 7 kişinin ölümü, 52 kişinin yaralanmasına neden olan çatışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bu Ka’kis, açıklamasında, emekli General Halife Hafter yanlısı “Ortak Güvenlik Birimi” milislerini, ordu mensuplarını öldürmekle suçlamıştı.

Ülkedeki yerli ve yabancı insan hakları kuruluşlarında avukat olarak görev yapan aktivist Bu Ka’kis, aynı zamanda ülkede 2011 yılında gerçekleşen devrimin başlarında oluşturulan “17 Şubat koalisyonu” üyesiydi
Libya’da yapılan genel seçimler 2014

Libya’da yapılan genel seçimler 2014

Libya’da yapılan genel seçimler 2014

Etiketler :
Ekleyen : - Tarih: 28 Haziran 2014 - 02:51 - Okunma Sayısı : 2.080 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız