Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

ÖĞRENCİLİK YILLARI

Anasayfa > Makaleler, Sohbet Odaları > ÖĞRENCİLİK YILLARI

imagesZO3CLD74

 

Hepimizin başından geçmiştir öğrencilik yılları. Herkes okula gider. İlk okula gitmeyenimiz hemen hemen hiç yoktur.Üniversite ise herkesin gidemediği okuldur. Neden kimisi kazanamaz kimisinin imkanı yoktur. Ama üniversite hayatı zordur. Hele de ailenden uzak başka şehirde okuyorsan. Üniversite hayatın artık hayatına dair kararlar alacağın mesleğini seçmiş olduğun son noktadır. Tabi üniversiteden sonrada okuyabiliyorsun kendini geliştirmek için yüksek  lisans gibi. Öğrencilik yılları zordur. Sabır ister, çalışmak ister fedakarlık ister. Başka şehirde okumanın avantajları da vardır dezavantajları da vardır.Nedir bunlar: Mesela yemek sorunu en büyük sorundur ailenden uzaktasındır ve annenin yemekleri yoktur. Avantajı ise özgürsündür tabi ki yurtta değil de arkadaşlarınla ev tuttuysan. Neden geç kaldın diye hesap soranın olmaz.

Öğrencilik yılları paranın hiç olmadığı yada çok az olduğu dönemdir. Öğrencilik yılla rı gerçek hayata atıldığımız zaman değerini bilmediğimizi anladığımız bir dönem olarak kalıyor mazilerde. En azından benim için öyle oldu. Şimdiki aklım olsa lisede daha çok çalışır daha iyi bir yerler kazanırdım.  Öğrencilik  yılları  boyunca dertlerin sıkıntıların vardır hayata dair.Gelecek kaygısı taşırsın. Mezun olabilcek miyim?  mezun olduktan sonra iş bulabilecek miyim? gibi sorular beynini kemirir durur.Öğrenciyken sıkılırsın dersti sınavdı ödevdi parasızlıktı. Ama bitince de öğrencilik özlersin.

Öğrencilik yılları  bazıları için iş sahibi olmanın birinci anahtarıdır. Bazıları ise evden kaçıştır. Bazıları için arkadaş bulma ortamıdır. Bazıları ise neden geldiğini bilmez bile. Ne olursa olsun öğrencilik yılları iş işten geçmeden değerinin bilinmesi gereken hayattır. Mezun olanlar için bir daha gelmeyecek hayattır öğrencilik yılları.Öğrenci lik yılları  sabah erken kalkmak demektir. Sınav zamanı uykusuz kalmak demektir.

Öğrencilik yılları mezun olduktan sonra o yılları çok özlüyorum diyebilmektir 🙁  Ben ortaokul yıllarımı çok özlüyorummmm 🙁 Öğrenci arkadaşlara sesleniyorum kıymetini çok iyi bilin gitti mi gelmiyor geri. Okul hayatınızda bol başarılar diliyorum. Hoşçakalın.

 

Ekleyen : - Tarih: 01 Mart 2014 - 08:50 - Okunma Sayısı : 2.284 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız