Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Okullar Ne Zaman Kapanacak Ne Zaman AçıLacak

Anasayfa > Genel > Okullar Ne Zaman Kapanacak Ne Zaman AçıLacak
Bu yılda okulların kapanmasına az bir süre kaldı. Merak edilen ise bu yıl okullar ne zaman kapanacak ! Okullar tatil olması için bekleyen veliler planlarını yapmaya başladı. Merakla beklenen 2013-2014 yılı sonunda öğrenciler ise karnelerine kavuşacak. Karneler okulun son günü öğrencilere verilecek. Kimi kırık notları için üzülürken kimi ise başarısının ödülünü alacak ! Merakla beklenen Okullar bu yıl 13 Haziran Cuma günü kapanacak ! 13 Haziran 2014 Cuma günü tatil olacak okulların resmi MEB açıklaması burada

Genelgede şu şekilde : 2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başladı. Genelgeye göre, bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2013-2014 eğitim öğretim yılı 13 Haziran 2014 Cuma Günü Sona Erecek İkinci yarıyıl 10 Şubat 2014 Pazartesi günü başlayacak ve 13 Haziran 2014 Cuma günü sona erecek. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ise 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak. 2013 2014 Merak ettiğiniz tüm detaylar cafesiyaset.com adresinde sizlerle olacak?

Karne notlarına bakmak isteyen öğrenciler her sene olduğu için önce E okul sistemine giriş yaparak E okul karne notları için sorgulama yapabilirler. E okul şifreleriyle velilerde E Okul vbs girişini tıklayarak çocuklarının okul notlarını kontrol edebilirler. Karne notlarını sorgulamak isteyen öğrenciler E okul yazısını tıklamanız yeterli olacaktır.

E okul karne notları ve e okul taktir teşekkür hesaplama sistemi için tıklayınız. E okul karne notları, E OKUL’da karne heyecanı yaşanıyor, öğrenciler ve veliler e okul’dan karne notlarını öğreniyor, MEB E okul karne notları ve takdir teşekkür hesaplama sistemi burada. E okul veli bigilendirme sistemi VBS (e-okul.meb.gov.tr) e okul’ın sitesinde…
 

E okul karne notları, E OKUL’da karne heyecanı yaşanıyor, öğrenciler ve veliler e okul’dan karne notlarını öğreniyor, MEB E okul karne notları ve takdir teşekkür hesaplama sistemi burada. E okul veli bigilendirme sistemi VBS (e-okul.meb.gov.tr) e okul’ın sitesinde. MEB E-okul sistemi ile öğrenciler notlarını,devamsızlıklarını ve ders programlarına rahatlıkla ulaşabiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ ne Erişim

Öncelikle E-Okul sistemine girdiğinizde,  karşınıza bir ekran gelecektir. Bu ekrandaki en üst kısma resimde gördüğünüz karakterleri girmeniz gerekecektir. Daha sonra 11 haneli T.C. numaranızı ve okulunuzun size vermiş olduğu öğrenci numaranızı girmelisiniz. ”Tamam” butonuna tıkladığınızda E-Okul sistemine giriş yapmış olacaksınız..

Karşınıza bir duyuru ekranı gelecektir. bugün karşımıza gelen duyuru sisteminde karşılaştığımız bilgiler PYBS konusunu kapamaktadır. E-Okul duyurularını takip etmenizi önerebiliriz, çünkü içerisinde sizi olumlu şekilde yönlendirebilecek birçok sınav ve sistemden haberdar olmanızı sağlar.

E-Okul projesinin veli bilgilendirme ayağı olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ nin üç adet ana menüsü vardır.

Sınav Bilgileri

E-Okul projesinin veli bilgilendirme ayağı olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ nin menülerinde yer alan bilgilerden ilki “Sınav Bilgileri” dir. Bu sekmeye tıklayarak sınav ile ilgili tüm bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Bilgileri

E-Okul projesinde öğrenciler ya da veliler için hazırlanan kısmın, öğrenciye ait bilgilerinin tümünü barındıran bir menüdür. Öğrenci bilgileri açılır menüsü içerisinde 12 adet uygulamayı kapsayan bir menüdür. Bu uygulamaları tek tek inceleyelim.

Duyurular: Duyurular kısmında E-Okul’ un size duyurmak istediği tüm bilgilere ulaşabileceğiniz bir alandır. E-Okul sistemini açar açmaz da aslında karşınıza ilk bu ekran çıkar. Bu ekrandaki bilgiler güncel olarak değişmektedir.

Devamsızlık Bilgisi: E-Okul tarafından hazırlanan devamsızlık bilgisi öğrencinin hangi günler tam gün , hangi günler yarım gün okula gitmediğini ayrıntılı bir şekilde gösterir. Ayrıca E-Okul, devamsızlık bilgisi öğrencinin raporlu, izinli olduğu günleri de ayrıntılı bir şekilde göstermektedir. Böylece, öğrencinizin okul takibini ayrıntılı bir şekilde gerçekleştirebilir, ve ergenlik çağından olan gençlerin bir sorun yaşadığını düşündüğünüzde onlara yardımcı olabilirsiniz.

Not Bilgisi: E-Okul tarafından hazırlanan veli bilgilendirme sisteminin not bilgisi kısmında öğrenciye ait ders listesini, kaç adet sınava girdiğini, bu sınavlardan kaç aldığını, performans ödevlerinden aldığı notları, varsa uygulama ders notlarını, ortalama puanlarını görebilirsiniz. Böylece geçmişte yaşanan karnelere çamaşır suyu sürme gibi öğrencileri sahtekarlığa yönlendirecek ve aileleri kandırabilecek işlemler de yapılamayacak. Böylece, E-Okul daha dürüst öğrenci yetiştirme için de katkı sağlamış oluyor.

Haftalık Ders Programı: E-Okul tarafından hazırlanan veli bilgilendirme sisteminin öğrenci bilgileri açılır menüsünde bulunan bu uygulama ile öğrencinin günlük ders saatlerini, hangi saatte ne dersini işlediğini veli biliyor, üstelik de öğrenci ona verilen ders programını kaybetmiş bile olsa,  E-Okul sayesinde internetten hızlıca öğrenebiliyor,  yine E-Okul sayesinde öğrenci derse hazırlıksız gitmemiş oluyor.

Sınav Tarihleri: E-Okul’ un sınav takvimi ayağı olan bu sistemi kullanarak siz de sınav tarihlerinizi öğrenebilirsiniz. E-Okul projesi notları girilmiş dersler ile girilmemiş dersleri ayırt etmek istemiş. Bu nedenle notları girilen dersleri E-Okul’ da pembemsi bir renk ile görebilirsiniz.

Aldığı Bilgiler: E-Okul’ un alınan belgeleri gösteren ayağı olan bir uygulamadır. Bu uygulamada taktir, teşekkür gibi belgeleri, hangi yıllar ve hangi dönemlerde aldığınızı E-Okul sayesinde öğrenebilirsiniz.

Yıl Sonu Notları: Yıl sonu notları ile sizde hangi yıllar, yıl sonu not ortalamanızın ne kadar olduğunu öğrenebilir ve E-Okul sayesinde hazırlandığınız sınavlar için gelecek puanları, buradaki bilgilerden faydalanarak öğrenebilirsiniz.

Sorumluluk/Ortalama Yükseltme Puanları: E-Okul, öğrencilerin girdikleri ve girecek olduğu sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını gösteren bir uygulamadır. Bu sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavlarını almıyorsanız, E-Okul’ un bu ayağında herhangi bir bilgi bulunmayacaktır.

Meslek Lisesi Alana Geçiş Sonuçları: Meslekliselerinde alana geçiş yani, E-Okul’ un sağladığı bu uygulama ile meslek liselerinde uzmanlaşacakları alanın, tercihlere yönelik bir şekilde belirlenmesi ve bu belirlenen bilginin E-Okul sistemine yansıtması ile belirlenir.

Teknik Lise Geçiş Sonuçları: Teknik lise öğrencilerinin geçişleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan E-Okul sistemidir. Başvurunuzu ve sonucunu gösteren bir E-Okul sistemidir.

Nakil Durumu: E-Okul’ un öğrencilerin okullar arası değişikliği hakkında bilgilendirme de bulunan, nakil alma ve verme durumları hakkında bilgilendirmelerde bulunan bir uygulamadır. Bu uygulama ile ilgili nakil durumunu gösteren bir e-devlet uygulamasıdır.

E-Karne: E-Karne, kağıt üzerinde verilen karnelerimizin E-Okul’ un da katkısıyla digital sistem üzerinde dönüşümleri hakkında bilgi veren bir uygulamadır

Etiketler :
Ekleyen : - Tarih: 07 Haziran 2014 - 00:35 - Okunma Sayısı : 1.981 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız