Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

BUNLARI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Anasayfa > Sağlık, Sohbet Odaları > BUNLARI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

1159447a1eed4bc23049f28f528cecec_k

 

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yalancı bahar aldanmışlığı derken  hastalıklar; özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları sizi bu ara çok sık ziyaret etmeye başlamış olabilir.Hastalanmanıza rağmen güzel havanın tadını çıkarmaktan vazgeçmem diyorsanız beslenmenizle bağışıklığını güçlendirme yolunu seçmek mantıklı bir tercih olabilir.Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu bağışıklık artıran besinleri anlattı…Düğme Mantarlar Selenyum, B vitaminleri,riboflavin, niasin ve antioksidan kaynağı olan mantar özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları riskini düşürme konusunda etkilidir.
Lahana glutamin kaynağıdır. Lahanayı sevmiyorsanız çorbalarınız ve yemeklerinize ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz. Badem Stresin etkilerini azaltarak bağışıklık sistemini destekleyen bir besindir. Günde ¼ fincan badem tüketimi,günlük E vitamini ihtiyacınızın yaklaşık %50’sini karşılar. Greyfurt Yüksek oranda C vitamini içeren greyfurt bağışıklık sisteminin aktivasyonunu artıran flavonoidler içerir. Light yoğurt Yapılan araştırmalar
D vitamini düzeyi düşük olanların soğuk algınlığı ve gribe yakalanma riskinin yüksek olduğunu göstermiştir.Bu nedenle D vitamini yönünden zengin olan yoğurdun her gün yarım kase tüketilmesi soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Sarımsak bağışıklık sistemini destekleyen antioksidanlar içerir. Sarımsağın daha etkili olmasını istiyorsanız hiç doğramadan pişirin ve böyle tüketin.Çünkü kükürtlü bileşikler doğranınca etkisini kaybeder. Çay Yeşil ya da siyah çay fark etmez; her ikisi de hastalıklarla savaşan polifenoller ve flavonoidler içerir.Bu antioksidanlar hücreye zarar veren serbest radikalleri ararlar ve yok ederler.Tatlı patates Havuç gibi antioksidan beta-karoten içerir.Ayrıca tatlı patates de yaşlanma sürecini yavaşlatan ve bazı kanserlerin riskini düşüren A vitamini içerir. Brokoli, vücudu korumak için gereken A, B, C, D Vitamini ve glutatyon içerir.
 

Ekleyen : - Tarih: 09 Mart 2014 - 03:57 - Okunma Sayısı : 2.591 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız