Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

CEP TELEFONLARINDA YAŞAYAN TEHLİKE

Anasayfa > Haberler, Sohbet Odaları, Teknoloji > CEP TELEFONLARINDA YAŞAYAN TEHLİKE

2c64c0a7aa3c7bed8338671a9441000e_k[1]

 

İngiltere Surrey Üniversitesi Mikrobiyoloji bölümünde yapılan araştırma, cep telefonlarıyla ilgili korkunç bir gerçeği ortaya koydu. Cebimizde, çantamızda ve elimizde sürekli bizimle olan cep telefonlarında, tuvaletten tam 18 kat daha fazla bakteri bulundu.

Baktığımızda ilk anda anlam veremediğimiz bu görüntü, sürekli yanımızda taşıdığımız cep telefonlarında bulunan bakterilere ait.

Araştırmayı yapan öğrenciler, bakterileri laboratuvarlarda üretti ve geliştirdiler. Yapılan deneyde cep telefonunu bakteri üretme kaplarına koyan öğrenciler, 3 gün sonra bu garip yaratıkları görüntülediler. Araştırmayı yürüten Dr. Simon Park, cep telefonlarının bizim kişisel izlerimizi de taşıdığını söyledi. Yani yediklerimizi, içtiklerimizi de telefonlara bir şekilde bulaştırıyoruz. Çalışmalarda fotoğraflanan bakteriler büyütülerek bu ilginç görüntüler elde edildi. Bu bakterilerin hepsi, kötü görüntülerine rağmen zararlı değil. Ancak, Staphylococcus aureus gibi tehlikeli bazı bakteriler de telefonlarda görülebiliyor. Bu bakteri, “Hastane infeksiyonu” olarak adlandırılıyor. Akıllı telefonların klavye ve benzeri bir dizi tuşa sahip olması, daha çok bakteri taşımalarına neden oluyor. Eski tip telefonlar bu nedenle daha az pis olabilir. Bu bakterilerden kurtulmanın yolu telefonları temiz tutmak ve sık sık silmek. Cep telefonlarında tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri olduğu belirtilirken, temizlik amaçlı ıslak mendillerin kullanılması öneriliyor. Cep telefonlarına bakteri bulaştırmamanın bir diğer yolu da tuvalete giderken, telefonu dışarda bırakmak. Bakterilerin çoğu elden telefonlara geçtiği için, telefona yabancı kişilerin dokunmamasına izin vermemek de gerekli. Bu noktalara dikkat edersek, olası bir mikrobiyal tehlikeden korunmuş oluruz.

 

 

 

Ekleyen : - Tarih: 05 Mart 2014 - 17:26 - Okunma Sayısı : 2.120 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız