Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Fatma Şahin: Gaziantep’te Arapça tabelalar kaldırılacak!

Anasayfa > Haberler > Fatma Şahin: Gaziantep’te Arapça tabelalar kaldırılacak!

Gaziantep’te bir Türk ev sahibinin Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından yaşanan gerilim, kentteki pek çok Suriyelinin otobüslerle İstanbul ’a taşınmasına kadar varmıştı. El Cezire muhabiri Alper Altuntaş’a konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki huzursuzluğa karşı alınacak önlemleri anlattı.

El Cezire muhabiri Alper Altuntaş, başkanlığının henüz dördüncü ayında olan Fatma Şahin’in, kentte yaşananlar nedeniyle ‘yorgun ve moralsiz’ olduğuna dikkat çekiyor.

Kentteki gerginliği azaltmak için bir dizi önlem sıralayan Şahin’in anlattıkları arasında en ilginç olanı ise tabelaları Türkçeleştirmek. Buradaki amacın, ‘linç durumlarında Suriyelilere ait iş yerlerinin zarar görmesini engellemek’ olduğu söyleniyor.

Şahin’in, Suriyelilere karşı kentte genel bir havaya dönüşen ‘memnuniyetsizlik’ konusunda söylediklerinden satır başları şöyle:

“215 bin kişi artık bu şehirde yaşıyor. Şehrin içinde bir şehir var. Üç yıldan beri hamdolsun hiçbir sorun çıkmadan, tam bir misafirperverlik ve fedakarlık içerisinde hemşehrilerimiz gereğini yaptılar. Üç yıl uzun bir süre. Özellikle şehrin içerisinde sayı yükselince, ekonomik hayatı, güvenlik boyutunu etkileyen birtakım istenmeyen olayların olabileceğini gösteren son bir, iki olay yaşamaya başladık. Bundan kaynaklı da özellikle ulusal medya üzerinden bu lokal ve küçük olayların çok daha büyükmüş gibi, bütün Gaziantep Suriyelilere karşıymış gibi algı da üretilmeye çalışıldığını görüyorum. Negatif bir algı üretilmeye ve korkutulmaya çalışılıyor. Bunun da doğru olmadığını düşünüyoruz. Onun için biz buradaki entegrasyonu, geçiş sürecini en az zararla yönetilmesi ile ilgili belediye bünyesinde de bu konularla alakalı bir birim oluşturduk. Valiliğimiz ve AFAD’la birlikte koordineli bir şekilde bunları çalıştırıyoruz.”

Fatma Şahin: Gaziantep'te Arapça tabelalar kaldırılacak

Ekleyen : - Tarih: 16 Ağustos 2014 - 13:54 - Okunma Sayısı : 1.980 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız