Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

TARÇIN VE CEVİZİN FAYDALARI

Anasayfa > Sağlık, Sohbet Odaları > TARÇIN VE CEVİZİN FAYDALARI

images

 

 

Ceviz sınav stresini azaltıyor

Stresin azaltılması açısından antioksidanların tüketilmesi önerilebilir. Balık, ceviz, fındıkta bol miktarda bulunan Omega-3 yağ asitleri stresin azalmasına yardımcı olur. Son birkaç günde bir öğün balık tüketin. Maydanoz, ıspanak, karnabahar gibi sebzelerde bol miktarda bulunan C vitamini de antioksidandır. Günde 3- 4 porsiyon meyve ve sebze tüketmek gereklidir.

Strese karşı etkin olan yumurta, süt, ıspanak, havuç, kayısı gibi besinlerde bulunun A vitamini ve tahin, fındık, badem gibi yağlı tohumlarda bol miktarda bulunan E vitaminin tüketilmesi sınav döneminde stresin azaltılmasında etkili olacaktır.

Tarçınlı süt şekeri dengeler

Tarçının kan şekerini düzenleyici etkisi nedeniyle tüketilmesinde fayda vardır. Çaylara çubuk tarçın eklenebilir ya da tarçınlı süt içilebilir. Bu kan şekerinin düşmesini engeller ve konsantrasyonu artırır. Ara öğünler kan şekerinin hızla yükselip, düşmesine sebep olan tatlı, çikolata, hazır meyve suları yerine kan şekerini yavaş yükselten, glisemik indeksi düşük ve düşük kalori içeren meyve, yoğurt, kepekli sandviç, ayran gibi gıdalar tercih edilmeli.

 

 

 

Ekleyen : - Tarih: 23 Mart 2014 - 01:04 - Okunma Sayısı : 1.993 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız