Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

TELEFONLA KONUŞMAK

Anasayfa > Makaleler, Sohbet Odaları > TELEFONLA KONUŞMAK

images78Z68JV7

Telefon, ne büyük nimet aslında. Uzaktaki yakınlarımızın sesini duyarız. Acil haberleri hastalık ölüm gibi:( telefonla alırız genelde. Eskiden cep telefonları bu kadar yaygın değildi.Her evde ev telefonu bile yoktu. Ama şimdi her yerde telefon var. İlk okul çocuklarının elinde bir telefon var. Bu durumu da iyi görmüyorum. Çünkü bir çok çocuk telefonla oyuna kaptırıyor kendini. İşin ilginci büyükler de maalesef telefonu kullanmaz oldu. Telefonla konuşmanın da  bir adabı olmalıdır. Yolda giderken mesela şoförlerin telefonla konuşması çok yanlış. Ki hala yapan var. Güya para cezası da var. Ama dinleyen yok. Cezalar caydırıcı olmalı ama biz insanlar kurallara neden uymayız ki? Ben çok kuralcı birisiyim. Kurallar olmalı. Ama kişiye değil herkese işlemeli bu kurallar.

Telefonla konuşmayı gerçekten bilmeyenler var şu devirde. Kimisi telefonda saatlerce konuşuyor hele de yollarda. Ne gerek var ki? Ben şahsen telefonun acil işler için kullanılmasını gerektiğini düşünüyorum. Hastalık gibi ya da bir şey olduğunda aileye haber vermek gibi. Mesela geçenlerde sinemaya gittik. Sinemada tel kapatılması lazım. Ama nerde kim uyuyor. Filmin tam ortasında ön sıradan birinin telefonu çaldı hoş mu değil ama ne yapabilirsin ki? Hatta internette bir hocanın klipleri dönmekte. Hoca bu telefon olayını çok güzel anlatmış tam bir ibretlik. Ben sinemada diyorum ya camide bile namaz kılarken telefonunu açık bırakan varmış düşünün artık. Hoca diyor tam namazdayız. Sürekli telefonlar çalıyor. Birinin ki susuyor diğerininki başlıyor diyor. Hadi kapatmayı unutuyorsun telefonu başka şeyleri unutmuyorsun. Bazılarında gerçekten telefonda saatlerce konuşma hastalığı var. Uzun konuşmak sağlık açısından da zararlı aslında.

Uzmanlar da uyarıyor hep.Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Çerezci, elektromanyetik dalgalara daha fazla maruz kaldığımızı söyledi. Gençlerin ve çocukların ceple konuşmalarının sınırlandırılması gerektiğini belirten Osman Çerezci şunları söyledi: ”Öğrenci okula gidene kadar telefonla konuşuyor Telefon, araçta baz istasyonu ile irtibat sağlarken daha fazla enerji tüketiyor ve daha  fazla radyasyon yayıyor.  Hareket halindeki araçta on  dakika telefonla görüşmek, oturarak otuz dakika görüşmekten daha tehlikeli.”

 
Günümüzde telefonla uyuyanlar var başucundan ayırmıyorlar 🙂 Resmen hastalık bu durum. Onlara normal geliyor bu durum. Ama sağlık açısından çok zararlı. Bir de telefonla nasıl konuşulur onu da öğrenip öğretmek lazım. Geçen telefon çaldı sesi duymadan direk abi diyor 🙂 Ya da isim söylüyorlar ali veli misin gibilerden, onlar daha da komik 🙂 Önce kendini tanıtacaksın telefonda sonra kimi aradığını  söyleyeceksin. Bazen çok kızdırırlar bizi demi telefonda resimdeki gibi 🙂 Çünkü ısrarcılar vardır. Aradığınız numara yanlış dersiniz kaparsınız. Ama o tekrar gene arar:)

Kısacası telefonda gereksiz konuşmalardan kaçınmalı ve telefonu amacı için kullanmalıyız. Bilgi amaçlı, sağlık haberi gibi, hal hatır sormak gibi. Telefonunuzdan güzel, mutlu haberler almak dileğiyle hoşçakalın

 

 

 

Ekleyen : - Tarih: 26 Şubat 2014 - 08:26 - Okunma Sayısı : 3.457 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız