Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

TOPAL SİNEK

Anasayfa > Kıssalar > TOPAL SİNEK

Topal Sinek

 

TOPAL SİNEK

Nemrud kalabalık ordusuyla savaş meydanına çıktığında Hz. İbrahim’e(aleyhisselam), ”Haydi dua ettiğin Allah’ına söyle de ordumun karşısına çıksın” dedi. Hz İbrahim de(aleyhisselam),”Ya Rabbi, bu köpeğin ne dediğini işitiyorsun” dedi. Hak Teala Cebrail’e(aleyhisselam), ”Sivrisineğin en zayıfını musallat et” diye emretti.

Cebrail (aleyhisselam) sivrisineklerden oluşan bir orduyu onların üzerine gönderdi, onların içlerinden de ayağı sakat, topal bir sivrisineği Nemrud’a musallat etti. Bu sivrisinek Nemrud’un burnundan girip beynine kadar ulaştı ve Nemrud ölene kadar ona acı verdi.

Allah Teala bir ayet-i kerimede şöyle buyurdular: ”Bizim ordumuz şüphesiz üstün gelecektir”(saffat37/173).

 

Ekleyen : - Tarih: 27 Aralık 2014 - 16:45 - Okunma Sayısı : 3.113 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

Sinandim

28 Aralık 2014 - 02:50

Bir fil öylesine zor öylesine büyük bir sıkıntı içersindey ki, lakin bilemiyor nasıl baş edeceğini üzerinde hiç kimse yok hükmeden zsulmeden bir şahsiyet yok lakin fil öyle huzursuz öylesine kendinden sıkıntılı sinirli bir o yana bir bu yana hortumunu savurup durmakta lakin kimse buna bir anlam verememkete idi.Neden ne zaman sonra anladi ki çevredekiler karincalar sarmiş filin tüm bedenini.Zaman öyle işledi ki öylede geçti kimi bir karincayi üzerinde ömründe dağ zanneder ağirliğin da ezilirdi, Kimiside vardi ki göğsüne kalbinin tam ortasına oturmuş bir fil ile gezendi.

RoTaSiZ_KaPTaN

29 Aralık 2014 - 00:27

Hac Suresi, 73. ayet
Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin. Sizin, Allah’ın dışında tapmakta olduklarınız -hepsi bunun için bir araya gelseler dahi- gerçekten bir sinek bile yaratamazlar. Eğer sinek onlardan bir şey kapacak olsa, bunu da ondan geri alamazlar.

KaKTüS

02 Ocak 2015 - 06:03

güzel paylaşım teşekkür ederim