Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Ukrayna : Rusya’da Askeri Eylem..

Anasayfa > Haberler > Ukrayna : Rusya’da Askeri Eylem..

imageRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, krizin belirgin bir tırmanması Ukrayna’da ülke ordusunu kullanmak için meclisten yeşil ışık var.

Kremlin zaten Moskova geri adım için İngiltere ve ABD tarafından çağrılarına rağmen Kırım içine 6,000 asker gönderme suçlanıyor.

İki Rus anti-denizaltı savaş gemileri de bir deniz üssü Moskova’nın kira anlaşması ihlal, Kırım sahillerinde ortaya çıktı, Interfax haber ajansı sözlerinde bir Ukrayna askeri kaynak aktardı.

Kaynak iki gemi, Rusya’nın Baltık Filosu parçası, Moskova’nın Karadeniz Filosu bir tabanı olan Sivastopol, bir koyda görüşlü söyledi.

Cumartesi Putin bir telefon görüşmesi Rusya’nın doğu Ukrayna’da ya da Kırım’da şiddet varsa Rus-hoparlör çıkarlarını korumak için hakkını saklı tuttuğunu ABD Başkanı Barack Obama söyledi.

Sonuç olarak, ABD, Soçi’de G8 zirvesi için hazırlık toplantılarına katılımını askıya duyurdu.

Beyaz Saray Sayın Obama uluslararası hukuku ihlal ve siyasi ve ekonomik izolasyonuna karşı karşıya olduğunu Putin’i söyledi diyor.

Fransa ve Almanya da gelişmeler üzerine endişeleri artırdı.

Putin silahlı kuvvetlerin kullanımı, çoğunluğu etnik Rus nüfusunu korumak için güneydoğu bölgesinde gerekli olduğunu söyledi.

Buna karşılık, Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vekili Oleksandr Turchynov güvenlik şefleri acil toplantıya çağırdı.

Avrupa dışişleri bakanları Pazartesi günü Brüksel’de acil görüşmelerde de vardır.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de gerilimlerin tırmanması ve askeri harekâtı Rus parlamentosunun kararıyla “derin endişe” olduğunu söyledi.

“Bu eylem egemenlik, bağımsızlık ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne bir potansiyel tehlike. Biz Ukrayna’da karşı saldırganlık herhangi bir eylemi kınıyoruz” dedi.

Sayın Lahey Pazar günü ülkeyi ziyaret ve Ukrayna’nın yeni liderlerle temaslarda kaynaklanmaktadır.

Simferopol, Kırım’da, Sky’ın Alex Rossi, şunları söyledi: “Bu gelişmeler bir çok akışkan bir gün oldu bu tanımlanamayan binlerce asker burada Kırım yarımadasında sokaklarda var gibi görünüyor..

“Biz konuştum insanlar, parlamento binası etrafında, onlar kurtarıcı olarak görerek, bu askerleri hoş geldiniz – Kiev yerinde şimdi zalim hükümetin bu bölgeyi özgürleştirici.

“Sadece bu hafta seçildi Bu yeni bir birlik hükümeti, çok farklı gerçekten görüyor.

“Bu saldırganlık ve Ukraynalı bir egemenlik ihlali eylemi olarak bu askerlerin varlığını görür.”

Bu arada, Rus yanlısı gösteriler Kiev yeni Ukrayna hükümetinin destekçileri kadar dövüldü Moskova’ya sadık kalması, ülkenin doğu ve güney, büyük şehirlerde yapıldı.

Gerilimler Rus ve Ukraynalı askerlerinin Kırım’da önemli sitelerin kontrolünü kazanmaya çalışıyor yönündeki haberler üzerine yükselmeye devam ediyor.

Özerk cumhuriyet Moskova’ya sadık bir başbakan var ama Kiev’de hükümetin ülkenin toprak bütünlüğünü korumak için söz verdi.

Raporlar Rus askerlerinin uçaksavar füze üssü işgal etmeye çalışıyoruz ve yarımada üzerinde havalimanlarının kontrolünü almış olduğunu göstermektedir.

Ukrayna’nın sınır görevlisi hizmet yaklaşık 300 silahlı adam Sivastopol liman kenti ana karargahını ele geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Rus helikopterleri de Ukrayna hava sahasında görülmüştür.

Ancak Kiev silahlı Kırım’ın içişleri bakanlığı ofisleri ele geçirmek için bir gecede gönderilen olmuştu Rusya tarafından iddialar vardı.

Kimliği belirsiz silahlı bir duman yükselen bir binaya girmesini grup ve insanlar “yaralı” olduğunu rapor grenli görüntüleri vardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada: “hain provokasyon sonucunda, yaralılar var.”

Kırım-Moskova yanlısı Başbakan Sergey Aksenov, orada barışı koruma yardım için Rusya’ya başvurdu.

O, Rusya’nın Karadeniz Filosu servis personeli teyit Sevastopol merkezli, önemli binalara koruyordu gelmiştir.

Bir yönetilen bir hareket gibi görünüyor ne, Kırım sakinleri Ukrayna’dan daha fazla bağımsızlık isteyip bir referandum Mart 30, iki ay öne getirilmiştir.

Parlamento, Duma, Rusya’nın Lower House “Kırım’da durumu istikrara kavuşturmak için tedbirler almak” Devlet Başkanı Vladimir Putin çağırdı.

Ve bir başka Ukrayna üzerinde baskı yükseltiyor, Rusya nedeniyle ödenmemiş borçları için önceden kabul gaz indirim genişletmek için “hiçbir neden” gördüğünü söyledi.

Ukrayna’nın mali sıkıntılardan eklemek için, ülkenin maliye bakanı nedeniyle devam eden kargaşa Nisan önce Uluslararası Para Fonu mali yardım almak için olası olduğunu söyledi.

Ukrayna’nın Başbakanı ülkesinin Rus “provokasyonlar” ile bir askeri çatışmanın içine çekilebilir olmaz dedi, ve bölgedeki askeri hareketleri durdurmak için Moskova’ya çağırdı.

Arseny Yatseniuk söyledi: “zırhlı Rus askeri araçları Ukraynalı kasaba merkezinde olduğu zaman kabul edilemez.”

Kırım ölümcül şiddetin içine tırmandı protesto ay sonra, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Moskova müttefiki devrilmesinden sonra Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik için bir parlama noktası haline gelmiştir.

Ukrayna’nın nüfusu doğu ve güney bölgelerinde destek için Rusya’ya ararken batı Ukrayna’nın çok Avrupa Birliği ile yakın bağları savunan, Rusya ve Batı arasındaki bağlara ayrılmıştır.

Kırım etnik Rusların kendilerini tanımlamak ve Rusça konuşan çoğu 2.3 milyon nüfusu vardır.

Ekleyen : - Tarih: 02 Mart 2014 - 02:34 - Okunma Sayısı : 1.993 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız