Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Abdulkadir Selvi’den Emine Erdoğan ve Köşk bombası!

Anasayfa > Haberler > Abdulkadir Selvi’den Emine Erdoğan ve Köşk bombası!

Erdoğan ile Başbakanlık uçağında Almanya dönüşü yaşadığı diyalogları paylaşan Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi en çok merak edilen soruya yanıt verdi.
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi en çok merak edilen soruya yanıt arayan Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Başbakan Erdoğan’ın Köşk için aday olup olmayacağına dair net ve çarpıcı kulisler paylaştı.
EMİNE ERDOĞAN’IN KÖŞK MUHALEFETİ KIRILIYOR MU?
Selvi, Erdoğan ile Başbakanlık uçağında Almanya dönüşü yaşadığı diyalogları paylaştığı yazısında Köşk seçimleri öncesi Ak Parti’deki son durumu özetledi. Daha önce gündeme gelen “Emine Erdoğan, Başbakan’ın Cumhurbaşkanı olmasına karşı çıkıyor” iddiasını doğrulayan Selvi, Erdoğan ailesinde Köşk adaylığına sıcak bakılmadığını yazdı. “Ancak ailenin tavrında da bir esneme olduğu, Çankaya konusunu yeniden değerlendirdikleri yönünde.” diyerek bu konuda bir değişim yaşandığı sinyalini veren Selvi, Erdoğan’ın yaptırdığı son anketin sonuçlarını da paylaştı. Selvi “Peki Erdoğan aday olacak mı?” sorusuna ise net bir yanıt verdi: Benim başından beri bundan şüphem yoktur.

İşte Selvi’nin yazısındaki ilgili bölüm:

ERDOĞAN TERS KÖŞE YAPAR MI?
Yakın çalışma arkadaşları Başbakan’ın adaylığını bekliyorlar. Ama hepsinde, ‘Son dakikada bir ters köşe yapar mı?’ kaygısı yok desem yanlış olur. Böyle düşünmelerinin en önemli nedeni Emine Hanım başta olmak üzere ailenin Cumhurbaşkanlığı konusuna sıcak bakmaması. Ancak ailenin tavrında da bir esneme olduğu, Çankaya konusunu yeniden değerlendirdikleri yönünde.

CEVAP VERMEDİ AMA “YOK” DA DEMEDİ!
Başbakan’ı taşıyan uçağın tekerlekleri piste değmişti ki Okan Müderrisoğlu, ‘Köşk adayınızı ne zaman açıklayacaksınız?’ diye sordu. Başbakan, ‘Haziran ortaları’ diye karşılık verince Emin Pazarcı ‘Okan, adaylığınızı demek istedi’ diye devreye girdi. Güldü Başbakan. Cevap vermedi. Ama yok da demedi. HüseyinYayman, ‘Anketler sizi gösteriyor, ne yapacaksınız?’ diye çapraz bir soru sordu. Tüm çabamız Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir cümle alabilmekti. Sustu, cevap vermedi. Zaten uçak piste inmiş, şeref salonunun önüne gelmişti.

Çaresiz uçağın ön bölümünden, Başbakan’ın yanından ayrılıp yerimize geçtik. Bir gezide daha Başbakan’ın ağzından Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını öğrenememiştik. Ama hepimiz Erdoğan’ın Çankaya’ya daha çok yaklaştığı izlenimleri ile dönmüştük. Tabii bir de ters köşe olur muyuz kaygılarını not ederek. Bu arada bir çalışmadan söz etmek istiyorum. Henüz Cumhurbaşkanı adayları belli değil. O nedenle halka gidip kime oy vereceksiniz diye sorulmuyor.

POLLMARK’IN KÖŞK ANKETİNDE ÇARPICI SONUÇLAR
Fakat Başbakan 3 ayrı kamuoyu araştırma kuruluşu ile çalışan ama bunlarla da yetinmeyip, gelişmiş araştırma teknikleri ile kamuoyunun nabzını sürekli olarak tutan bir lider. Üst üste 8 seçim kazanmak tesadüf değil. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Pollmark’ın yaptığı bir araştırma var. Hemen Soma faciasından birkaç gün önce sonuçlanmış. 5 bin denek üzerinde yapılmış. Ben hem Pollmark’ın hem Anar’ın çalışmalarına çok güveniyorum. Şimdiye kadar kamuoyunun nabzını çok başarılı bir şekilde tuttular. Kamuoyu araştırması kadar önemli bir nokta olan yorumlamayı da angaje olmadan yapma başarısını gösterdiler.

YÜZDE 53 ERDOĞAN’I İSTİYOR
Pollmark’ın kamuoyu araştırmasına göre halkımızın yüzde 53.6’sı Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olursa oy vereceğini söylüyor. Henüz diğer adaylar belli olmadan çıkan bu sonuç çok önemli. Bu aynı zamanda Gezi olaylarından önceki AK Parti’nin ulaştığı oranı gösteriyor. Diğer adaylar belli olduktan, Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıktıktan sonra yapılacak değerlendirmeler elbette ki daha sağlıklı olacak. Pollmark’ın anketinde bir de, ‘Kimi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsunuz’ diye soruluyor. Diğer isimlerle açık ara önde olan iki isim var.

YÜZDE 25 ABDULLAH GÜL DEDİ
Kararsızlar dağıtılmadan birinci sırada Başbakan Erdoğan çıkıyor. Yüzde 37 oranında Erdoğan deniliyor. İkinci sırada ise yüzde 25’le Cumhurbaşkanı Gül geliyor. Halkımızın ezici bir çoğunluğu Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ı görmek istiyor. Bu verilere bakınca eğer aday olursa Erdoğan ilk turda yüzde 50’nin birkaç puan üstünde Cumhurbaşkanı seçiliyor.

BENİM ŞÜPHEM YOK! ERDOĞAN ADAY OLACAK!
Bu demektir ki, Erdoğan aday olursa güçlü bir kamuoyu desteğiyle ilk turda Çankaya’ya çıkan bir Cumhurbaşkanı olacak. Güçlü Cumhurbaşkanı güçlü Türkiye. Yeni dönemin parolası bu. Peki Erdoğan aday olacak mı? Benim başından beri bundan şüphem yoktur.

Ekleyen : - Tarih: 26 Mayıs 2014 - 12:34 - Okunma Sayısı : 2.381 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız