Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Bitlis ili Kahve Sohbetleri

Anasayfa > Şehirler, Sohbet Odaları > Bitlis ili Kahve Sohbetleri

BİTLİS

Ülkemizin en doğu bölgesinde bulunan Bitlis eski tarihi eserleri bu topraklarında yaşamış ve Evliyalar semti olarak bilinen ilimizdir.

İnsanlar dostluk içinde inanılmaz sohbetler gerçekleştirebilir. Misafirperverlikleriyle meşhur olan Bitlis ilinde kahve sohbeti ortamı oldukça gelişmiştir.

Bitlis’in tarihsel yapısı olsun yöresel yemekleri olsun kalesi olsun hepsi nacizane kayda deger seyler olup günümüzden bugüne korunarak muhafaza edilerek gelmiştir.

Bitlis kalesi : Zamanın İmparatoru İskenderin bir gün yine sefere cıkarken dogu bolgesını kullanmak zorunda kalır ve orayı kumanda eden komutan Betlis’i gelir görür ve ona der’ki ‘’ Senden buraya öyle bir kale yapmanı istiyorum ki ben sefer dönüşü almaya geldigimde ben alamayayım.’’ Der ve sefere cıkar bunun üzerine komutan Betlis şaşırır ve o şaşkınlıgın etkisiyle hazırlıkları başlatır.Sonuc ıtıbarıyle tam anlamıyla gösterişli ve bir o kadar da sağlam bir kale inşa ettirir ki gerçekten de İskender geldiginde kaleyi alamaz ve o bolgeye yani simdinin Bitlis ili olarak bilinmektedir. Gönül sohbetleri ve dostluk chatleri bu ilimizde oldukça mutluluklar sağlamaktadır.

Yöresel Yemekleri , olarak Bitlis nefis tandırda Büryanıyla meşhurdur.

Bitlis evliyalar ili olarak da bilinir.Tarihinde büyük zaatları islam alimlerini ve şeyhleri yatan bir tarihçesi vardır. Bunları örnek vermek istersek başta BEDÜZZAMAN (SAİD’İ NURSİ HZ.) gelmektedir.Din ugruna gelegece gençliğe hitap etmek için Risaliyeler yazmıştır.

 

Kısaca

‘’ Bitlis Menim özümdo bilesen menim babam kimseye karışmiyesen üstün başun yırtmayesen ‘’ sözleriyle meşhur ilimizdir..

Ekleyen : - Tarih: 07 Temmuz 2016 - 17:29 - Okunma Sayısı : 3.047 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız