Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

FACEBOOK, TİTAN AEROSPACE’İ DA SATIN ALIYOR!

Anasayfa > Haberler, Sohbet Odaları > FACEBOOK, TİTAN AEROSPACE’İ DA SATIN ALIYOR!

r-facebook-300200-856505

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, WhatsApp’tan sonra insansız hava aracı üreten Aerospace’i de satın alıyor.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, WhatsApp’tan sonra insansız hava aracı üreten Aerospace’i de satın alıyor.
Sosyal medya devi Facebook Whatsapp’tan sonra çok ses getirecek bir alıma daha imza atmaya hazırlanıyor. Şirket bu kez de insansız hava aracı üreten Aerospace’i satın alıyor.

İki hafta önce Whatsapp’ı 19 milyar dolar karşılığında satın alan Facebook bu kez de insansız hava aracı üreten Titan Aerospace isimli şirketi satın almayı planlıyor. Şirket bu hamlesiyle bir süredir üzerinde çalıştığı ve interneti tüm dünyaya yaymayı planladığı Internet.org projesi dahilinde bu araçları kullanacağı ve bir ağ oluşturacağı düşünülüyor.

5 yıl süreyle havada kalabilen bu uçakların 60’ını Afrika’ya göndermeyi planlayan şirket böylece internet erişimi olmayan ülkelere de bu olanağa kavuşturmayı planlıyor.

Üzerindeki güneş panelleri sayesinde 5 yıl havada kalabilen ve 4 milyon kilometre mesafeti katedebilen insansız hava aracı 20 km yükseklikte kalabiliyor. Ağırlığı 160 kilogramı geçmezken 32 kilogram da yük taşıyabiliyor.

 

Ekleyen : - Tarih: 09 Mart 2014 - 20:23 - Okunma Sayısı : 2.000 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız