Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

EMEK HIRSIZLIĞI

Anasayfa > Makaleler, Sohbet Odaları > EMEK HIRSIZLIĞI

imagesRNZ29M0W

Emek, nedir? Bir şeyin üretilmesi ya da yaratılması için  harcanan kafa gücü ya da beden gücüdür. Uzun ve de özenli çalışma ister. Çabalarsın bir şey ortaya çıkarırsın. Sonra biri gelir bu emeklerinin üstüne konar. Ne güzel dünya de mi? Ne adaletli bir dünya. Sen saatlerini verirsin, gözünün beyninin ellerinin düşüncelerinin hiç bir önemi yoktur. Biri gelir üstüne konar. Kendi yapmış gibi sahiplenir. Sen üzülürsün ağlarsın o ise iğrenç bir şekilde güler. Ama her  gözyaşının bir ahı vardır. Bu dünyada olmasa bile ahirette kesin vardır.

Emek hırsızlığı, hırsızlıklar içinde en ayıp olanıdır! Zekanla kültürünle bilginle bir şeyi elde edemiyorsan kompleksli bir ruh halinle gidip çalarsın başkasının emeğini! Nasılsa bunu yapan illaki kendini savunacak bir şeyler bulur. Elinizin emeği gözünüzün nurudur. Ama vicdansızca gelir çalarlar. Sormadan yaparlar. Bu hakkı bulurlar kendilerinde çünkü. Kendilerine yapılsa umursamazlar. Neden mi? onlara göre çok normaldir bu durum çünkü. Sanal ya adı sanalda emek olur mu iğrenççe gülüp geçerler. Ama üstünde yürüdükleri sizin emeklerinizdir. Hoş emek kelimesinin ne kadar farkındalar oda tartışılır. Dedim ya bahaneleri vardır. Onlar haklıdır her zaman. Her şeyi onlar bilir. Siz sadece onlar ne derse onu yapmaya mahkumsunuzdur bir köpek gibi 🙁 Dünya acımasız değil insanlar acımasız. Sizin emek harcadığınız bir şeyi gelip kendileri yapmış gibi rahatça sahiplenirler.

Emeklerinizin bir başkasının sahiplendiğini gördüğünüzde baka kalırsınız. Üzülürsünüz, ağlarsınız şaşırırsınız. O ise iğrenç bir şekilde dalga geçip güler. Bu durumu ne bilsin ki adı üstünde hırsız emek hırsızı! Herkesin emeğine saygı duyulmalıdır.

Birçok şeyde
Mesela bir resimde,bir kitapta
Orijinal olmayan orijinali aratır.
Bir resim,bir kitap v.s
O ressamın,o şairin,o yazarın orijinal imzasını taşımalı.
Taşımazsa o eser orijinal olmaz.
Emek hırsızlığı olur;korsan ürün olur.

Güzel şiir de mi? Bir eseri kim yazdıysa kim yaptıysa onun adını taşımalı!!!!!!!!

EMEĞE SAYGI GÖSTER,ÇALMA ÜRET cidden  üzgünüm  kalbimin gözyaşlarımın hesabı ahirette sorulsun…

 

 

 

 

 

 

Ekleyen : - Tarih: 02 Mart 2014 - 18:00 - Okunma Sayısı : 3.502 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız