Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

ESNEMEK BEYNİ SOĞUTUR MU?

Anasayfa > Sağlık > ESNEMEK BEYNİ SOĞUTUR MU?

esnemek

 

 

Araştırma sonuçlarında, uyku düzeni ve stresin beyin ısısında dalgalanma yarattığı ortaya çıktı. Esnemenin ise beyin ısısının dengede yarattığı ortaya çıktı. Esnemenin ise beyin ısısının dengede tutulmasına ve hücre metabolizmasının ideal  seviyede kalmasına yardımcı olduğu belirtildi. Önceki araştırmalarda esnemenin kandaki oksijen miktarını artırdığı söylenirken, bu araştırma sonuçlarında böyle bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

esnemek bulaşıcmı

Yorgun düştüğümüzde ve uyandıktan sonra sıkça yaptığımız esneme hareketinin, bugüne kadar fark edilmeyen başka bir sebebi olabileceği öne sürüldü. Bilim insanları, sıkıntı ve stresin de tetiklediği esnemenin, aynı zamanda beyni soğutmaya yaradığını ifade etti.Yeni araştırmalar, esnemenin bulaşıcı ve doğal haliyle de olsa beyin ısısıyla ilgili olduğunu savunurken, zihinsel etkinliği ve dikkati artırdığını, aynı zamanda grup dikkatini de güçlendirdiğini öne sürdü.

esnemek

 

Özellikle sıkıntı anlarında soluma hızının azalması nedeniyle oksijen eksikliğini gidermek için yapıldığı düşünülen esneme üzerinde yapılan yeni araştırmalar, esneme ile oksijen seviyesi arasında bir bağlantı olmadığını ortaya koydu. uyku döngüleri ve stresin beyin ısısıyla ilişkili olmasından yola çıkılarak, esneme ile beyindeki ısının dengede tutulduğu anlaşıldı. Esnemenin ortamdaki sıcaklıkla kolayca değişeceğine değinen araştırmacılar, esnemenin sadece optimum sıcaklık aralığında gerçekleşeceğini savundu.

 

 

Etiketler : ,
Ekleyen : - Tarih: 09 Mayıs 2014 - 20:38 - Okunma Sayısı : 2.757 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

Ehap

19 Mayıs 2014 - 16:53

AYSUN diyor ki:İyi ki doğmuş sevgili Deniz nieecee nice sağlıklı yaşlara inşallah, 24 Kasım’ın senin ie7in başka bir anlamı daha varmış demek ki, ne gfczel bize sadece d6ğretmenler Gfcnfc Akşam tanıştık ama ben sana adımı sf6ylemedim, ben Aysun, kucağımdaki danse7ı bebek te 14/03/2010 doğumlu İlay Seni gf6rmek gfczeldi GD Star Ratingloading…