Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Gıda: iletişim için bir reçete

Anasayfa > Haberler > Gıda: iletişim için bir reçete

Bir mikrodalga Çikolata eritme, bira ve beyin şeklindeki jöle bir bardağı üzerinde köpük tüm bize bilim hakkında bir şeyler öğretebilir.

Yiyecek ve içecek bizim günlük hayatımızın bir parçası olan ve şimdi onlar bilim iletişimcileri tat tomurcukları vermeyen vardır. Bilimi çok lezzetli oluyor neden 2012 yılından bu yana bilim ve gıda adanmış üzerinde 35 UK fen sosyal olaylar, bilim iletişimi öğrencisi Chris Clarke açıklıyor.

Bilim iletişimi ve sadece medya spot içine kenar ünlü bilim adamları açısından son yıllarda uzun bir yol kat etti. Iki yönlü bir diyalog arayışlarında, bilim adamları ve bilim iletişimcileri giderek bir tarafa tebeşir ve silgi koyarak ve etkileşim için yeni yollar arıyor.

– Chris Clarke

bilim communciation öğrenci

Imperial bilim iletişimi okurken, ben yiyecek ve içecek temalı olayları araştırdı ve şefler ve bilim iletişimcileri bir seçim röportaj.Benim araştırma gıda iletişim için bir doğal olarak etkili bir ortam olduğunu göstermektedir. Onun çeşitli fiziksel ve kimyasal bileşimleri, bilimsel ilkeler çok çeşitli ve toplumsal önemi göstermek için yararlıdır o tanıdık ve herkes için erişilebilir hale getirir.

Ben o gastronomi bilim iletişimi için anahtar olabileceğini düşünüyor nedenini belirlemek için, Bristol Üniversitesi, ‘moleküler gastronomi’ kurucu babalarından biri de Profesör Peter Barham konuştu.

 “Bu konuda düşünüyorsanız pratik bir bilim adamı olan herkes gıda araştırmalarını ilgili olabilir,” diye açıkladı. “Tek yapmanız gereken onu kendi falso olduğunu. Gıda, orta araç. Şeyler ve bunu vurgulamak istediğinize bağlıdır böylece gıda ile oynarken değiştirin. “

Ben kesinlikle ziyaret sayısız olaylar Barham sözlerini vasiyet taşıyordu.Sinirbilimcilerce jöle beyinlerinin kamu diseksiyonu, mükemmel bira kafa için bardağı gözlük kabarcıklarının oluşumu, herkes için bir şey gerçekten yoktu.

Eğer ışık hızını ölçmek olabilir zaman neden son gece kalanlar ısıtmak için mikrodalga kullanmak? Bu son Aralık İmparatorluk Fringe bilinen bu deney gösterirken Dr Simon Foster tarafından sorulan soru oldu.

Mikrodalga çikolata Erime ışık hızı hakkında bize söyleyebilir

Bu mutfak deneyde mikrodalga ait pikap kaldırılır ve bir çikolata tabakası veya ince dilimlenmiş peynir ile değiştirilir. Mikrodalga açıldığında, radyasyon sadece koparıp olan bir gitar, bir dize gibi, iç duvarlar arasında tutulur dalgalarının sabit bir desen oluşturur. Birkaç saniye sonra bu zirveleri eritilmiş çikolata veya yetecek yamalar gibi görünür olacaktır. Erimiş yamalar arasındaki mesafeyi ölçerek size mikrodalga dalga boyu belirleyebilirsiniz. Buradan o (cihazın üzerinde etiketli) mikrodalga frekansı belirlemek ve ölçülen dalga boyu ile çarpmanız kısa eseridir. Ne olsun ışık hızı için makul bir değer olmalıdır.

Jelly beyinBir popüler gösteri , festival, bilim grubunun Gerilla Bilim göre, son yıllarda çeşitli olaylara yol bulmuş ‘Jelly Beyin Diseksiyon’ olduğunu.Insan beyninin bir titrek jelatin tabanlı model, daha sonra deneyimli bir nörolog ya da beyin cerrahı diseksiyon başlamak için geldiğinde, bir mest izleyici önce ortaya koydu. Biz hareket ve çevremizdeki dünyayı nasıl algıladıkları üzerinde bilinen işlevlerini ve etkilerini tartışırken elinde neşter ile cerrah dikkatli beynin çeşitli bölümleri açmaktadır. Jen Wong, Gerilla Bilim Direktörü, bu konuyu yaklaşım tamamen farklı bir yol olduğuna inanıyor.

“Bu gerçekten beynin fonksiyonel anatomisini iletişim ama oldukça bir duyusal bir şekilde oluyor.”

Daha güçlü bir stomached için belki bir bölümünde; diseksiyon her bölümü kitleye ilgili beyin bölümünün sunumu ile takip edilir.

Köpüklü biraNe iyi ya da kötü bira yapar? Bazı insanlar için bazı bu kadar lezzet için, fiyat, ama insanların çoğu bilmiyorum bunu bir sürü porsiyon olmasıdır.Imperial College London Dr Sujata Kundu onu içecekler gösteriler sahiptir ve söz bira varsa o zaman daha iyi. Örnek olarak lager almak, onun büyük özelliklerinden biri güzel köpüklü baş ve sürekli bızz, ama Dr Kundu doğru cam yoksa o zaman siz de acı sopa ile olabileceğini işaret etmektedir. Sizin bira bardağı içinde baloncuklar saygın bir dizi olması için, kabarcıklar cam küçük çizikler gibi basit olabilir ‘çekirdeklenme alanları’ olarak bilinen oluşturmak yerler gerektirir. Çoğu lager gözlük artık sizin içki boyunca baloncuklar bir akışı sağlamak için taban içine çizilmiş bir desen göreceksiniz.

“Bu sadece bir çekirdeklenme noktası ve oluşturmak için kabarcıklar için bir yerde bulunuyor ve sonra onlar kadar yüzer ve eğer şanslıysanız sonra, bir model yapabilir, böyle bir temel şey var,” Dr Kundu dedi.

Onun atölye Dr Kundu gönüllüler gözlük tabanına basit desenleri çizilmeye bunu test etti. Her şey iyi giderse döküldükten sonra meydana kafaları kazınmış şekilleri taklit etmelidir.

Yiyecek ve içecek güzelliği, öyle görünüyor ki, bu sadece bir popülerlik dublör olmasıdır, bir izleyici gösteri malzemesi yiyebilir olması bir tesadüf değildir. Gastronomi-bilim bir deney bir laboratuvar ve bir yemeğin içine bir mutfak açabilirsiniz. Ekstra bilgi Gastronomi sadece küçük bir miktar ile gerçekten etkili bilim iletişimi için nihai vasıta olabilecek.

Etiketler :
Ekleyen : - Tarih: 06 Şubat 2014 - 19:04 - Okunma Sayısı : 2.000 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız