Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

HAVUCUN FAYDALARI

Anasayfa > Sağlık, Sohbet Odaları > HAVUCUN FAYDALARI

1019624_b84873ead186b27da79a8102ced011d1_600x600[1]

 

 

Cildi güzelleştirir ve bağışıklık sistemini düzenler. Sindirime iyi gelir, kardiyovasküler sağlığı korur, vücuda detoks etkisi vardır ve ağız sağlığına faydalıdır.

Havuç, kalp hastalıklarının önlenmesinde etkilidir. Kan basıncını düşürür. Zengin bir potasyum kaynağıdır ve kan damarlarındaki gerilimi azaltır. Kan akışını hızlandırarak organların düzgün çalışmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendiren antiseptik ve antibakteriyel özelliği vardır. Beyaz kan hücrelerinin aktivitesini düzenlemenin yanı sıra, bağışıklık sisteminde de çok etkilidir.

Lif oranı yüksektir ve sindirime iyi gelir. Peristaltik hareketi arttırır. Kolestrolü düşürerek kalbi güçlendirir.

Pek çok kanser türüne karşı önleyici etkisi vardır. Özellikle akciğer kanserine karşı çok etkilidir. Lif içeriği sayesinde kolon kanserine de iyi gelir. Çiğ havuç yiyen kadınlarda göğüs kanseri oranında düşüş görülmüştür.

A vitamini nedeniyle, gözler için çok etkilidir. İlerleyen yaşlarda gece körlüğüne iyi gelir.  Mineral antioksidanlar içerdiği için ağız sağlığında çok etkilidir. Diş  etlerinde kan dolaşımını hızlandırır.

Günde bir havuç yemek, felç riskini % 68 oranında azaltır. Beyni güçlendirir. Kan şekerinin düzenlenmesinde etkilidir Antiseptik özelliği nedeniyle rahatlatıcı etkisi vardır.
Havuç yağı, kuru cilt için birebirdir. Cildin yumuşak, pürüzsüz ve sıkı olmasını sağlar.

 

Ekleyen : - Tarih: 07 Mart 2014 - 00:24 - Okunma Sayısı : 1.994 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız