Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

iPad düşüyor; Apple takmıyor!

Anasayfa > Bilim Ve teknoloji > iPad düşüyor; Apple takmıyor!

Apple’ın 2010 yılında üretimine başladığı ilk iPad‘den bu zaman kadar tam tamına dört yıl geçti ve bu süre içerisinde firmanın resmen kendi yarattığı tablet pazarı, ona milyon dolarlar kazanırdı. iPhone‘un hemen ardından Apple’ın can damarı olmayı başaran iPad’ler halen ziyadesiyle ilgi çekiyorlar…

Yine de Apple’ın 2014 ikinci çeyrek finans raporlarına bakıldığında, durumun bilinenden biraz daha kötü olduğu ortaya çıkıyor. Öyle görünüyor ki Apple, bu çeyrekte, geçen yılki 19.7 milyonluk satışa nazaran,sadece 16.35 milyon adet iPad satışı yapabilmiş. Ayrıca üçüncü çeyrek raporlarına göre de satışlarda büyük düşüş söz konusu. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 14.6 milyon iPad satan firma, bu yıl sadece 13.3 milyon satabilmiş.

CEO Tim Cook ise durumu çok daha farklı şekilde okuyor; “Tablet sektörünün geleceği için heyecanlıyım çünkü pazardaki büyüme devam ediyor. Bizim için önemli olan satış rakamlarının dalgalanması değil, kullanıcılarımızın iPad’leri ile iyi ve fazlaca vakit geçiriyor olmaları.” Bir röportajda da satışlardaki düşüş ile ilgili yöneltilen soruya cevap veren Cook, şu sözleri sarf etti; “Geride bıraktığımız dört yıla bakıyoruz ve geldiğimiz noktadan çok mutluyuz. Hatta şu dört yıl içerisinde yaptıklarımızdan dolayı daha mutlu olamazdık.

Satışların genelindeki düşüş içinse; “Analizcilerin sürekli bahsettiği satış rakamındaki düşüşleri, bir hız tümseği olarak görüyorum. Bu durum her sektörde kendisini gösterir.” diyerek satışlardaki azalmanın geçici olduğunu beyan eden Cook, öyle görünüyor ki yaklaşan iPhone 6 ile fark yaratacaklarına emin.

Pek tabii Galaxy Note 3 ve yakın zamanda piyasada olacak Note 4 gibi phablet modelleri, tablet pazarına büyük darbe vurmuş durumda. Durumun farkında olan Apple ekibiyse, 5.5 ve 4.7 inçlik iki iPhone 6 modeli ile kaşımıza çıkmaya hazırlanıyorlar. Hatta 2015’in ilk aylarında görücüye çıkması beklenen 12.9 inçlik bir iPad Pro modeli söylentileri de dilden dile dolaşıyor.

iPad düşüyor; Apple takmıyor!

Ekleyen : - Tarih: 01 Eylül 2014 - 15:54 - Okunma Sayısı : 2.039 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız