Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Muzlu Yaş Pasta Tarifi

Anasayfa > Yemek Tarifleri > Muzlu Yaş Pasta Tarifi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle muzlu yaş pasta tarifini paylasicam.Bugun bende bu pastayi yaptim bakalim sizler begenicek misiniz.
Kek için malzemeler
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarim cay bardagi ilik su
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
Hazirlanisi
Oncelikle yumurta sarisi ve aklarini ayırıyoruz.Sarinin icine seker un vanilya kabartma tozu un ekleyip iyice cirpiyoruz.Daha sonra yumurtasinin akinin icine bir tutam tuzu ekleyip iyice cirpiyoruz daha sonra bu karisimi diger karisimin icine ekleyip blendardan gecirdikten sonra yagli tepsimize döküyoruz.Daha önce 180 derece ısıtılmış firina koyuyoruz ve firinin agzini pismeden acmayarak uzerinin hafif kizarmasini bekliyoruz.

Krema için
1litre süt
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
3 fincan un
1 fincan nisasti
1 adet muz
50 gr tereyağı
Hazirlanisi
Sütü , seker ve nisastayi karistirip kaynatıyoruz.Kaynamaya baslayinca tereyagini ekliyoruz ve sonra vanilin i ekliyoruz.Muzu da ekleyip karistirdiktan son blendardan geciriyoruz.

En üst malzemeleri
1 paket krem santi
4 adet muz

Yaş pastanin yapılışı
Pisirdigimiz keki ip yardimi ile 3 parçaya boluyoruz.Pastayi yapacagimiz tabagin en altina hazirladigimi krema dan suruyoruz.Dana sonra ilk katini koyuyoruz ve arasina kekimizi biraz süt ile islatip hazirladigimiz kremayi bolca döküyoruz. Ikinci katini koyduktan sonra yine hazirladigimiz kremayi sürüp üzerine muzlarimizi yerlestiriyoruz.En üst katini da koyduktan sonra hazırladigimi krema dan az miktarda ve uzerine sut ile hazirladigimiz krem şantiye kenarlarina ve üzerine düz bir kaşık yardimi ile güzelce suruyoruz.En sob olarak da üzerine kalan muzlarimiz ile süslüyoruz.Yas pastamiz hazirdir artik.Afiyet olsunm

Ekleyen : - Tarih: 28 Mayıs 2016 - 16:00 - Okunma Sayısı : 2.134 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız