Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

SEVGİLİLER GÜNÜ

Anasayfa > Makaleler, Sohbet Odaları > SEVGİLİLER GÜNÜ

images0SD7WTLASevgililer günü özel ve anlamlı gün diyeceğimde diyemiyorum :)Sevgili ne gili sevgili 🙂 güzel kelime demi?Nedir anlamı kısaca sevgi ve bağlılık duyulandır.Diğer bir deyimle sevilendir.Aslında sevgililer günü yerine sevgi günü olsaymış daha bir anlamlı olacakmış  sanki.Bu sevgililer günü nasıl ortaya çıkmış bende bugün öğrendim Aziz Valentine Claudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra  iki yüz yetmiş  yılının on dört Şubat günü Hristiyan şehitliğine gömüldü. Aradan iki yüz yirmi altı yıl geçtikten sonra Vatikan, Valentin’e “aziz” ünvanı vermiş. Valentin’in ölüm günü, böylece Sevgililer Günü olmuştur. Nerden nereye gelmiş böyle bir gün.Aslında birinin ölüm günü sevgililer günü olmuş.

Ben özel ve anlamlı günlerin bir güne sığdırılmayacağını düşünenlerdenim. Anneler günü,babalar günü,sevgililer günü gibi.O gün hediye alıcan iyi davranıcan,diğer geriye kalan üç yüz altmış dört gün ne olcak? Sevgilim yok diyemi sevmedim ben bu sevgililer gününü hiç anlamadım.Çokta karşı değilim aslında.İnsanın sevdiceğine bir gün hediye alıp o günü kutlaması filan.Ama  çok abartanda var bu günü.Kalpler 🙂 çiçekler filan romantiklik alıcak başını gidicek bugün.Diğer günler ne olcak sevgililer için :)Sevgililer gününün bir de diğer tarafı var oda ticari kısmı :)Esnaflar açısından karlı bir gün olacağı kesin.

Sevgililer günü bugün tüm dünyada kutlancak.Sevgilier günü kutlamaları kişiden kişiye değişiyor.Maddiyata göre,yaşam şartlarına göre.Kimisi güzel bir akşam yemeğiyle geçircek bu günü.Kimisi sevgilisine belki de evlilik teklifinde buluncak.Kimisi en güzel hediyesini alıp sevgilisine sunucak.Kimisi de benim gibi televizyon başına geçicek dizisini izleyecek :)Kim onlar sevgilisi olmayanlar.Sevgili günü olmalımı olmamalımı?Bence olmamalı.Ya sizce?

Etiketler : , ,
Ekleyen : - Tarih: 15 Şubat 2014 - 13:48 - Okunma Sayısı : 2.399 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız