Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Sorunsuz Sohbet İçin

Anasayfa > Makaleler > Sorunsuz Sohbet İçin

birçok kişi chat sitelerinde donma, takılma benzeri problemler yaşanmasından şikâyetçi. lakin bu tür problemler ekseriyetle sitelerden değil bu ürünü satın alanların bilgisayarlarındaki bazı programların ve eklentilerin eksikliğinden kaynaklanıyor. Bilgisayarınızı doğru bir biçimde yöneterek muhabbet sitelerinde problem yaşamadan zaman geçirebilirsiniz. bununla birlikte sohbet sırasında da bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar mevcut.

gerekli Eklentileri Kurun

sohbet siteleri umumi şekilde flash ve java eklentileri üstünden çalışır. Tarayıcının muhabbet penceresini çalıştırabilmesi için bu eklentilere ihtiyaç bulunur. muhabbet siteleri ve ya başka sitelerdeki chatboxlar üstünden muhabbet edebilmeniz için tarayıcılarda bu eklentilerin kurulmuş olması gerekir. ancak eklentiler kurulduğu hâlde takılma, donma benzeri problemler yaşıyorsanız bunu çözmeniz de zor değil.

şayet takılma ve donma problemleri yaşıyorsanız bunun çeşitli sebepleri olabilmekte. Tarayıcınızda kurulu olan eklenti güncel değilse bu sorunları yaşamanız normaldir. Böyle hallerde flash ve java tarayıcılarının en güncel sürümlerini indirerek kurmanız gerekir.

Donma ve Sayfa Yüklenme Sorunları

Java ve Flash Player’ın en güncel sürümlerine sahip olduğunuz hâlde sayfa yüklenmiyor, yüklendiği hâlde muhabbet kutusu açılmıyor, hata veriyor ya da yavaş çalışıyorsa bu hal virüs programınız ile ilgili olabilir. Zira bazı virüs programları tarayıcı üzerinden çalıştırılan programları tehdit olarak algılamaktadır. Windows Güvenlik Durumu ayarlarından ve ya kullandığınız anti-virüs programından tarayıcı üstünden flash ve java eklentilerinin çalışmasına izin vererek bu sıkıntısı ortadan kaldırabilirsiniz.

çerezleri Silin

internet verileriniz bilgisayarınızda çok sık depolanıyor. Bu depolanma süre zaman çok fazla yükleme yaparak java eklentisinin yavaş çalışmasına neden olabilmekte. Böyle hallerde internet tarama verilerini yoğun sık temizlemeniz gerekir. Chrome, Firefox, Opera tarayıcıların ayarlar menüsünden kalmasını istediğiniz veriler dışında –otomatik form doldurma, şifre ve kullanıcı adları- verileri kolaylıkla silebilirsiniz. ayrıca muhabbet kanalında tanıştığınız kişilerle dosya alışverişi yapmamaya itina gösteriniz.

Ekleyen : - Tarih: 30 Mayıs 2016 - 02:00 - Okunma Sayısı : 2.398 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız