Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Neden aşık oluruz?

Anasayfa > Makaleler > Neden aşık oluruz?

Kalbimiz daha hızlı çarpmaya, vücudumuz terlemeye, içimizi ısıtacak hormonlar salgılanmaya başlar. Bunlar aşık olmanın biyolojik belirtilerinden bazılarıdır.fakat hayvanlar aleminde aşkın evrimi incelendiğinde, insanlığın ortaya çıkışından öncelikle başlamış olduğu görülmekte.Sevmek için önce duyguların ifadesini bulacağı bir beyin gerekiyordu. Aşkın en soyut haliyle beyindeki angular gyrus denen bölgeyle ilgili bulunduğu sanılıyor. Bu bölgenin dilin metafor bu gibi bazı yönleri açısından da önem taşıdığı ve sadece büyük maymunlarda ve şahıslarda olduğu biliniyor.Beynin ortaya çıkması için de yeryüzünde yaşamımızın başlangıcı üzerinden birkaç milyar sene geçmesi gerekecekti.bazıları, beyindeki bu duygusal süreçlerin “ele geçirilmesi” yoluyla romantik aşkın ortaya çıktığına inanıyor.Aşık olan bireyler etrafındaki dünyayı doğru bir şekilde süzgeçten geçiremediği gibi, o insanı da eleştirel olarak değerlendirmekten uzaktır.
ayrıca hem hayvanlarda hem de insanlarda sevdiklerinden ayrılma durumu duygusal acıya neden olur. işte bu acıdan sakınmak için bir arada kalmak da söz meselesidir.
Bu duyguların evrim tarihinde derin kökleri bulunduğu sanılıyor.
Evet sevgili sohbet ,sohbet odaları ve mobil sohbet kullanıcıları gerçekte aşkın yapılan araştırmalar sonucu toplanmış bir çok bilgiyi paylaştık.Peki ya Sizce neden Aşık Oluruz?

Ekleyen : - Tarih: 24 Haziran 2016 - 00:00 - Okunma Sayısı : 2.063 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

New

24 Haziran 2016 - 18:43

Döneyim anlatacagim:)sunucuya göremiyorum net problemli burda SEVGILER…

New

25 Haziran 2016 - 20:27

aşık olmak istiyorum deyipte aşık olunamaz.. sanırım kalbimiz aç ruhumuz aç o öyle bir duygudur ki.. bu iki şey olmazsa karnımızı sıkı sıkı doyursakta hep açızdır..eger ki doğru bir aşçı ile karşılasırsak tüm lezzetli duyguları tattırır..( umarım anlatmak istediğim karmaşık degildi ) 🙂 SEVGİLER

OduNBey

26 Haziran 2016 - 00:04

Ask insanin ; en kalabaliklarda bile yalniz olmasi durumunda bu yalnizligini farkettirebilen birini bulmasidir. Ancak o zaman gercekten yalniz olmadigi farkina varir. Ve beyin bi duraksar göze der ki beni niye kandirdin ? Bana gosterdigin kalabalik aslinda yalnizligimmis der. Hemen kalple irtibata gecer. Ve der ki kardes ben yokum iş sende. O yuzden derler ki aşk kalbe girince beyin seyahate çikar.Kolay gele.