Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı’da!

Anasayfa > spor > PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı’da!

Costa Brava’da 27 Mayıs’ta başlayan PWA Windsurf Dünya Kupası slalom yarışları, erkeklerde 8, kadınlarda 5 ayaktan oluşuyor. Kupanın erkeklerde 4., kadınlarda ise 2. ayak olan Alaçatı yarışları, “Pegasus Airlines Surf & Sound” festivalinin ana etkinliği olacak.

Organizasyonun Ortaköy’deki The House Cafe’de düzenlenen basın toplantısı, PWA Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ve Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar’ın katılımıyla yapıldı. Ayrıca, organizasyonda yarışacak Türk sporculardan Bora Kozanoğlu ile Fulya Ünlü de toplantıda hazır bulundu.

Medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Jimmy Diaz, Alaçatı’da hem koşullardan hem de vatandaşların spora olan ilgisinden memnun olduğunu aktararak, “PWA olarak, yıllardır Alaçatı’da düzenlenen, çok sevdiğimiz bu etkinliği dört gözle bekliyoruz. Hem yarışma koşulları uygun hem de insanlar çok misafirperver. Bu nedenle Alaçatı’da bulunmak çok güzel. Bu şekilde hepimiz açısından özel bir etkinlik haline geliyor. Teknik açıdan burada yarışmak çok çekici. Alaçatı’daki yarışlar, hem hız hem de yıl sonu sıralaması açısında kritik bir döneme denk geliyor” diye konuştu.

Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, iyi bir ekip çalışması ve Pegasus’un ana sponsorluğunda organizasyonu 8. kez düzenlediklerini belirterek, “Rüzgar sörfü, Alaçatı’ya ayrı bir yaşam kültürü getirdi. Bölgemize ciddi bir tanıtım katkısı sağladı. Sezonun bitmesine yakın zamandaki bu tip etkinlikler, oradaki hareketliliği ve turizm potansiyelini artırıyor. Ciddi sporcular yetişmeye başladı. Bundan sonra da çok iyi arkadaşlarımızın çıkacağına inanıyorum. Bölgenin potansiyelini artıracak etkinliklere her zaman açığız ve belediye olarak sürekli destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Pegasus olarak rüzgar sporlarına desteklerinin süreceğini vurgulayan Sertaç Haybat da, “Standart sponsorlukları sevmiyoruz. Windsurf, doğayla barışık, dinamik bir spor. Onun için bu alanı seçtik. Bazı şirketler gibi futbol sponsorluğu yapmıyoruz. Doğayla barışık, gençlere hitap eden, dinamik sporları seçiyoruz. Bu sene de Alaçatı’da güzel rüzgar olacak ve iyi yarışlar seyredeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sene 29 ülkeden 64’ü erkek, 22’si kadın olmak üzere toplam 86 sporcunun katıldığı organizasyonda, bu yıl 30 ülkeden 64 erkek, 24 kadın olmak üzere toplam 88 sporcunun mücadele vereceği bildirildi. Etkinlik kapsamında toplam 55 bin lira para ödülü verileceği aktarıldı. Ayrıca en hızlı kadın ve erkek sporcuya bin avroluk Pegasus özel ödülü takdim edileceği kaydedildi.

 PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı'da

Ekleyen : - Tarih: 12 Ağustos 2014 - 13:53 - Okunma Sayısı : 2.214 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız