Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Sohbet Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Anasayfa > Makaleler > Sohbet Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

muhabbet siteleri birçok manada fayda sağlayan mecralardır. Burada kendinizi yalnızca bir rumuzla tanıtarak çok sayıda insanla tanışabilirsiniz. değişik kullanmakta olanları, kültürleri tanıyabilir, flört edeceğiniz hatta hayatınızı birleştireceğiniz kullanmakta olanları burada bulabilirsiniz. fakat chat kanallarında insanlarla iletişime geçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar mevcut. Bunlara dikkat ederek şahısların beğenisini müspet açıdan çekebilir ve sanal dünyada gerçek hayata yansıtacağınız arkadaşlıklar edinebilirsiniz.
Rumuzunuz, muhabbet kanallarındaki kişilerin sizi tanıması için kullanacağınız tek veridir. Sosyal medya sitelerinde bireyler fotoğraflarınızı, dinlediğiniz müziği, izlediğiniz filmleri ve talep alanlarınızı görebilir lakin muhabbet sitelerinde öteki şahısların sizi tanıması için rumuz dışında bir veri bulunmuyor. Bu bakımdan ilgi çekici, insanların dikkatini çekecek ve onları sizinle konuşmaya teşvik edecek bir rumuz seçimi yapmanız gerekir. Bu dinlediğiniz bir şarkı yahut okuduğunuz romandan bir karakter olabilmekte.

Konuştuğunuz insanlarla Samimiyetinizi iyi Ayarlatın chat sitelerinde resmi bir dille konuşmanız, karşınızdaki insana “siz” diye hitap etmeniz gerekmez. fakat iyi ayarlanmamış bir samimiyet laçkalık hatta suiistimal çabası olarak algılanır. Bu bakımdan biriyle konuşurken kelimelerinizi doğru seçmeniz ve samimiyet derecesini konuşmanın seviyesine göre belirlemeniz faydalı olacaktır.

Bu sadece chat sitelerinde riayet edilmesi gereken bir kaide değil, insan ilişkilerinin temel kurallarından biridir. şayet konuşma tonunuzu karşınızdaki kişiyle olan ilişkinize göre belirlemezseniz iletişim kurmanız mümkün olmayacaktır. örnek olarak yeni konuşmaya başladığınız birine olduğundan daha samimi davranırsanız bu hal karşınızdaki insanın hakkınızda menfi bir izlenim edilmesini sağlar. Hatta bu nedenden dolayı engellenebilirsiniz dahi. Bu bakımdan konuşma tonunuza dikkat etmelisiniz.çekingen Olmayın
Karşınızdaki kişiyi rahatsız etmemek için gereksiz samimiyetten kaçındığınız kadar çekingenlikten de kaçınmalısınız. Arkadaşlık kurma çabanız kesinlikle kötü karşılanmayacaktır. Kaldı ki sohbet sitelerinin verdiği en büyük mutluluk burada gerçek kişiliğiniz ile bulunmamanızdır. insanlarla konuşurken girişken olmanız ve bunu rahatsız etmeyecek bir ölçüde yapmanız gerekir. Bu bakımdan çekingenliğin muhabbet sitelerindeki insanlarla iletişim kurmanızı önleyecek bir unsur olacağını da belirtmek gerekir.iyi bir nick ve doğru kelimelerle sohbet sitelerinden arkadaş edinmeniz hiç zor değil.

Ekleyen : - Tarih: 25 Mayıs 2016 - 12:44 - Okunma Sayısı : 2.256 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız