Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Bitlis Sohbet

Anasayfa > Sohbet Odaları > Bitlis Sohbet

Sohbet ve sohbet odaları aramalarında öncülük eden sevdaruzgari artık bildiğiniz gibi illere özel sohbet ve illere özel sohbet odaları ile birlikte zilerin beğenise sunuyor.Bitlis sohbet odaalrımızda sohbetin tadını ve farkını ayrıca Bitlis li yeni insanlar tanışıp keyifli birsohbet için adım atabilirsiniz.Bitlis sohbet olarak siz değerli kullanıcılarımıza gerçek bir sohbet ortamı oluşturup kız arkadaş arayan ve erkek arkadaş arayan veya sohbet etmek isteyen insanlarımıza güzel bir ortam oluşturmaktır.Hazır bitlis sohbet odamıza giriş yapmadan biraz Bitlis hakkında bilgiye de sahip olmak gerekmektedir.
Bitlis ve yöresinin yazılı tarih öncesi oldukça karanlıktır. En önemli nedenleri yüzeydeki buluntuların az olması ve bugüne kadar gerçekçi bir arkeolojik çalışma yapılmamasıdır.

Bitlis ili sınırları içerisinde bulunan Süphan ve Nemrut dağlarındaki obsidyen (doğal cam yatakları), doğrudan olmasa bile dolaylı olarak bu yöre tarihinin Neolitik dönemine kadar çıktığını göstermektedir. Obsidyen yataklarından elde edilen doğal camın yontucu, kesici, kazıyıcı olarak çevredeki yerleşim yerlerinde kullanıldığı anlaşılmaktadır.

Yine yapılan çalışmalar sonucunda o döneme ait ticaret yolu Van Gölünün doğusundan güneye (bugün ki Van ili sınırları içerisinde bulunan Kalkolitik – Maden Dönemi – yerleşme alanı olan Tilkitepe), batıda ise Diyarbakır il sınırlarına (Ergani yakınındaki çanak-çömleksiz bir Neolitik yerleşme yeri olan Çayönü) dek uzanmaktadır.1 Bitlis ilinin Van ve Diyarbakır arasında yerleşmiş olması, Van’dan Diyarbakır’a yapılacak ticaretin o dönemlerde ancak Bitlis üzerinden yapılacağı dikkate alındığında, Bitlis’in Neolitik dönemden beri yerleşme yeri olduğu bir gerçektir.

Ekleyen : - Tarih: 18 Mayıs 2016 - 19:53 - Okunma Sayısı : 2.609 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız